05 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlunun yalısı

Ali Ağaoğlunun yalısı

Anadolu Hisarı'nda yer alan 300 yıllık İstanbul'un en eski sivil mimari örneği Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek. Ağaoğlu yakın zamanda bir gazeteye verdiği demeçte yalıya kendisinin taşınacağını ifade etmişti.

Ali Ağaoğlu Bodrum Yalıçiftlik'teki arsasını satıyor!

Türkiye'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Ali Ağaoğlu'nun Bodrum Yalıçiftlik'te bulunan arazisine otel yapacağı konuşuluyordu. Hatta araziye "Ali Ağaoğlu Turizm Projesi" tabelası da asılmıştı. Ağaoğlu bu projeden vazgeçti. Hatta araziyi satmak için müşteri arıyor...

Ali Ağaoğlu'ndan oğlu Alican Ağaoğlu'na sürpriz doğum günü partisi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, büyük oğlu Alican Ağaoğlu için sürpriz doğum günü partisi düzenledi.

Ali Ağaoğlu'nun oğlu Ali Ege sünnet oldu!

Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'nun  5 yaşındaki oğlu Ali Ege sünnet oldu. ali Ağaoğlu, Ali Ege için sünnet töreni yemeği organize etti...

Ali Ağaoğlu'ndan oğlu Ali Ege'ye sürpriz!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Petek Ertüre'den olan oğlu Ali Ege'nin ''Baba seni çok özledim'' sözleri üzerine helikopterine atlayıp soluğu Bodrum'da aldı

Ali Ağaoğlu'ndan eşi Semra Ağaoğlu'na sürpriz doğum günü!

Ali Ağaoğlu eşi Semra Ağaoğlu'na sürpriz doğum günü düzenledi. 'Aile Arasında' filminde hem oyunculuğuyla hem de sesiyle dikkatleri üzerine çeken Ayta Sözeri, önceki akşam sahne aldı. 

Ali Ağaoğlu'ndan müteahhitlere iflas uyarısı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, sektör hakkında endişelerini paylaştı. Ağaoğlu, sektörde yaşanan sıkışıklığa dikkat çekti.

Ali Ağaoğlu Kıbrıs'ta!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Çekmeköy Park projesinin lasnmanından sonra Kıbrıs'a gitti. 

Ali Ağaoğlu'na dolu darbesi!

27 Temmuz'da yaşanan dolu felaketinde Ali Ağaoğlu'nun süper lüks otomobillerinin büyük hasar gördüğü ortaya çıktı.

Ali Ağaoğlu Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tatil için gittiği Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti.

Ali Ağaoğlu Kuveytlilerden özür diledi!

BBC’de yayınlanan Türkiye belgeselinde hayatına dair paylaşımlarda bulunan Ali Ağaoğlu program sırasında kullandığı sözler nedeniyle Kuveytlilerden özür diledi

Ali Ağaoğlu'nun sözlerine İlber Ortaylı'dan yanıt!

İlber Ortaylı, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı ‘danışmanlık alıyoruz’ yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Ali Ağaoğlu’na sürpriz doğum günü!

Uludağ'da kızı Sena Ağaoğlu’nun kına gecesi öncesi Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’na sürpriz doğum günü partisi düzenlendi.

Ali Ağaoğlu Maslak 1453'teki sevgililere sürpriz yaptı!

İşadamı Ali Ağaoğlu, önceki gün son projesi Maslak 1453'te yaşayanlar için sürpriz sevgililer partisi yaptı. 2 bin kişinin katıldığı partide ünlü isimler de vardı.

Ali Ağaoğlunun yalısı Haberi

Ali Ağaoğlunun yalısı

Radikal'den Ömer Erbil'in haberine göre Vakıflar mülk sahibi biz değiliz derken, Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı Başkanı Ahmet Cengiz Köprülü ise ‘’ihalede en yüksek ücreti o şirket verdi’’ diyor. Tarihi yalı restorasyon sonrası Ali Ağaoğlu’nun konutu mu olacak yoksa butik otel mi yapılacak şimdilik belli değil. Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı 1697 yılında inşa edildi. Boğazın hatta İstanbul ’un en eski sivil mimari örneklerinden biri. Sadrazam Köprülü Fâzıl Ahmet Paşa'nın amcasının oğlu ve Sultan 2. Mustafa'nın sadrazamlarından "Amcazâde" lakaplı, Hüseyin Paşa tarafından yaptırıldı.



Tarihi yalı Osmanlı tarihinde büyük önemi olan Karlofça ve Pasarofça anlaşmasının imzalanmasına şahitlik etti. Sultan 2. Mustafa, Sultan 3. Ahmet ve Sadrazam Damat İbrahim Paşa da bu yalıda misafir olarak ağırlandı. Bu nedenle Pâdişah ağırlamış ender yalılardan...