01 / 05 / 2024

Ali Kaban

Ali Kaban

Filyos Projesi kapsamında 1.5 milyar dolarlık yatırım ve 12 bin kişilik istihdam beklentisine yönelik hazırlık çalışmaları, etüt ve kamulaştırmayla ilgili davalar nedeniyle devam ettirilemiyor.

Zonguldak 400 yataklı Devlet Hastanesi nereye yapılacak?

Zonguldak 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin nereye inşa edileceği merak konusu oldu. Vali Ali Kaban, hastanenin Üzülmez'e inşa edilebileceğini söyledi.

Zonguldak'ta gecekondulaşmanın önüne geçilecek!

Zonguldak Valisi Ali Kaban, toplantıda, Filyos Vadi Projesi'ne de değinerek, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede gecekondulaşmanın önüne geçilecek yeni bir kentleşme çalışması başlatıldığını belirtti.

Zonguldak Karakum Sahili Manolya Park projesi Haziran'da tamam!

Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan “Karakum Sahili Manolya Park Projesi”nin detayları kamuoyuna açıklandı.Vali Ali Kaban, projenin 2017 yılının Haziran ayından önce bitirilmesi için ihalenin daha erkene alınabileceğini ve bunun için çalışma yapacağını söyledi.

Zonguldak Müftüsü'nden 6 bin kişilik talebi!

ZONGULDAK Müftüsü Mürsel Öztürk, Vali Ali Kaban'ı ziyaretinde kentte sembol bir cami bulunmadığını söyleyerek 5-6 bin kişilik bir cami yapılmasını istedi.

TOKİ Zonguldak emekli konutlarına 3 bin 168 başvuru geldi!

3 bin 168 üyenin taleplerini Zonguldak Valisi Ali Kaban'a teslim ettiklerini ifade eden Sarıoğlu, "Bu tarih itibariyle 3168 üyemizin taleplerini Valimizi Ali Kaban’a teslim ettik.

Zonguldak'taki OTOZON projesi tanıtıldı!

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak’ın önemli simgelerinden biri olması beklenen OTOZON projesini tanıttı.

Zonguldak Gümrük Müdürlüğü yıkıldı!

Zonguldak’ta uzun süre önce boşaltılan ve kullanılmayan eski Gümrük Müdürlüğü tamamen yıkıldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban ile TSO Başkanı Metin Demir’in görüşmesinin ardından binanın yıkımına geçildi.

Zonguldak Filyos Havzası'na OSB geliyor!

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Filyos Havzası üzerinde yeni bir Organize Sanayi Bölgesi için çalışma başlattıkları müjdesini verdi.

Zonguldak'ın sağlam bir üniversitesi var!

Zonguldak'ta dezavantajın avantaja dönüştürülmesi gerektiğini belirten Vali Ali Kaban: "Zonguldak ilk kez görev vesilesi ile geldiğimiz bir şehir oldu. Zonguldaklımızın mutlaka birçok şehir gibi değişik problemleri olacağını biliyorduk'' dedi.

Filyos Projesi'nde gelişme: Vadi imara açılıyor!

Filyos Proje'sinden sorumlu Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın vadi üzerinde parselasyon çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, ardından imara açılacağını vurgulayan Vali Ali Kaban, bölgede yatırım yapmak için başvuran Türkiye'nin pek çok

Ali Kaban: Filyos Limanıyla bölge sevkiyat merkezi olacak!

Zonguldak Valisi Kaban: "Filyos Limanı, bitirildiğinde bir fonksiyon ifa edecek. Zira bugün için henüz daha projeleri çiziliyor ama Ankara üzerinden Ortadoğu'ya bağlanan, ulaşım sisteminin önemli bir parçası olacak"

Ali Kaban kimdir?

Zonguldak Valisi Ali Kaban kimdir? Zonguldak Valisi Ali Kaban, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ali Kaban, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Ali Kaban...

Ali Sami Yen'de 2'nci oturum yarın yapılacak!

Ali Sami Yen'de 2'inci oturum 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenlenecek...

 

Ali Kaban Haberi

Ali Kaban

Filyos Projesi kapsamında 1.5 milyar dolarlık yatırım ve 12 bin kişilik istihdam beklentisine yönelik hazırlık çalışmaları, etüt ve kamulaştırmayla ilgili davalar nedeniyle devam ettirilemiyor. 


Osmanlı padişahlarından Sultan İkinci Abdülhamit döneminde hazırlanan "Anadolu'da Genel Üretim Raporıfııda Filyos'ta denizden açılacak kanallar vasıtasıyla gemilerin Gökçebey ilçesine kadar girerek yükleme-boşaltma yapabileceği uluslararası ticaret ve sanayi alanı oluşturulması projesi, Zonguldak'ın en önemli yatırım hayali arasında yer alıyor.


Havzanın 8 Eylül 2012'te Bakanlar Kurulu Kararı ile Karma Endüstri Bölgesi ilan edilmesiyle önemli ivme kazanan yatırım süreci doğrultusunda altyapı ihalesi yapılan Filyos Limanı'nın bir an önce hayata geçirilerek fabrika yatırımları için tahsislere de başlanması bekleniyor.


Yaklaşık 607 hektar büyüklüğündeki bölgenin, karma endüstri bölgesi niteliğinde olması dolayısıyla her sektörden yatırımcıya açık olmasına karşın bazı sivil toplum kuruluşlarının ve kişilerin başlattığı...