15 / 05 / 2024

Ali Samiyen stadı arazisi

Ali Samiyen stadı arazisi

Torunlar inşaat, 10 işçiye mezar olan inşaatın yapıldığı eski stad arazisinin tapusunu aldı. Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devr

Çotanak Stadı’nda çalışmalar son aşamaya geldi!

Giresunspor Kulüp Başkanı Sacit Ali Eren yaptığı açıklamalarda Çotanak Stadı'n inşasının son aşamaya geldiğini belirtti.

Denizli Atatürk Stadı yenileniyor!

Denizli Atatürk Stadı yenileme çalışmalarına başlandı. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yeni stadın kapasitesinin 3 bin 500 kişilik olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık!

Galatasaray eski başkanı Polat, "Ali Sami Yen Stadyumu kötü vaziyetteydi, çökme ihtimali vardı. Seyrantepe'nin yapılması için çok uğraştık. Yeni stadyum için Cumhurbaşkanı çok büyük destek oldu. O olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık" dedi...

Karşıyaka Stadı’nın bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yapımında son aşamaya gelinen Alsancak ve Göztepe Stadı ile ilgili gelinen son durumu anlattı.

Kocaeli İsmetpaşa Stadı millet bahçesi oluyor!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İsmetpaşa Stadı’nın bulunduğu arazinin millet bahçesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Kartal Stadı yerine meydan geliyor!

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kartalspor Başkanı Ali Apaydın, Kartal Stadı'yla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ali Erten'den Alsancak Stadı açıklaması!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten Alsancak Stadı'yla ilgili olarak, "Her şeye rağmen süreç aynen devam edecek, sağduyu galip gelecek ve Alsancak Stadı her şeye rağmen yapılacaktır" diye konuştu.

İzmir Alsancak Stadı'na itiraz!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Alsancak Stadı'na itiraz etti. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten yaptığı açıklamada "İmar planına yapılan itirazın süreci olumsuz etkilemeyecek" dedi.

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi Ocak'ta!

Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz." dedi.

Alsancak Stadı 18 ayda tamamlanacak!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Alsancak stadı hakkında bilgi verdi. Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor.

İzmir Yalı Stadı için Aziz Kocaoğlu'na son çağrı!

Yalı Stadı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat sürecek. Başkan bizi zaman kaybından kurtarsın.” dedi

Giresun Çotanak Arena Stadı ve yüzme havuzunun ihalesi 15 Haziran'da!

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, Çotanak Arena Stadı ile 1000 seyirci kapasiteli Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun yapım işinin 15 Haziran tarihinde Toki tarafından ihaleye çıkacağını açıkladı.

Timsah Arena dünyanın en önemli stadı olacak!

Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Ali Ademoğlu, Timsah Arena’nın 5 yıl sonra dünyanın en önemli stadı olacağını belirterek, "Milli maçların Bursa’da oynanmasını istiyoruz" dedi.

Ali Samiyen stadı arazisi Haberi

Ali Samiyen stadı arazisi

Asansör katliamında 10 işçinin can verdiği Torun Center inşaatının yapıldığı eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun, TOKÎ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı. Radikal'in haberine göre, proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar, yeni ruhsat için Şişli Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönii, "Ruhsat için incelememiz sürüyor" dedi.

İstanbul Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı'nın arsasında inşa edilen Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi yaşamını yitirmişti. Katliam sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. Torunlar GYO'dan Mart 2013'te 520 milyon lirayı peşin olarak aldıklarını belirten TOKİ yetkilileri, "Normalde inşaat bitince ödeme almamız gerekirdi. Ancak biz 520 milyon lirayı peşin aldığımız için projeden çekildik. 

Denetim sorumluluğu ilçe belediyesindedir"...