03 / 07 / 2024

Aliağa cami projesine ödül

Aliağa cami projesine ödül

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürel mirasa saygı gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik etmek amacıyla “Tarihe Saygı -Yerel Koruma Ödülleri”nde Camii Restorasyon projesiyle Aliağa Belediyesine anlamlı bir ödül geldi...

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Aliağa İlçesi Samurlu Mahallesi 759 16 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 22 Eylül'de gerçekleştirecek. 

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

ABD'de cami projesine itiraz!

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

İzmir Aliağa Termik Santral projesi protesto edildi!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hakan Kara, bugünkü yazısında İzmir’deki Aliağa Termik Santrali projesine karşın yapılan eylemi anlattı. İşte Kara'nın o yazısı...

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

Ege bölgesinin parlayan yıldızı Aliağa!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve de Ticaret Bakanlığı' nın son açıkladığı rakamlar Aliağa limanlarının potansiyelini gözler önüne serdi.

Aliağa potansiyelini daha iyi değerlendirmek istiyor!

Adnan Saka, mevcut yolların Aliağa limanlarının ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Liman gerisindeki yaklaşık 150 dönümlük araziye herhangi bir inşaat yapılamamasının da bir başka sorun olduğuna değindi.

Aliağa'nın su sorunu barajla çözülecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.

Aliağa cami projesine ödül Haberi

Aliağa cami projesine ödül

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nin “Esaslı Onarım” kategorisi ödülü Camii Restorasyon projesiyle Aliağa Belediyesi’ne geldi. Aliağa Belediyesi’ne Ödülü Kasım ayında yapılacak törenle verilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Camii restorasyonuyla ödül kazanmalarının çok anlamlı olduğunu belirterek, “İbadet, insan için ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Kentimizin merkezindeki en önemli, tarihi ibadethaneyi restore ederek hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz için çok mutluyum” dedi.


MERKEZ CAMİİ RESTORASYON PROJESİNE,  “ÖZGÜN İŞLEVİN KORUNDUĞU ESASLI ONARIM ÖDÜLÜ GELDİ

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentin en eski tarihi yapısı olan Merkez Camii’yi restorasyon projesiyle aslına uygun restore etti. 1928 yılından bu yana Camii olarak kullanılan ve tadilat gördüğü 1932 yılından tam 80 yıl sonra aslına uygun restore edilen yapının Restorasyonla görkemi ortaya...