29 / 04 / 2024

Aliağa'nın su sorunu barajla çözülecek!

Aliağa'nın su sorunu barajla çözülecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak. Aliağa'ya kurulacak tesis, Büyükşehir'in çevre yerleşimlerde Foça'dan sonraki ikinci içme suyu arıtma tesisi olacak. 


Yetersiz kapasite

PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan aldığı su miktarını artırmak amacıyla bir protokol imzalayan İZSU, barajdan alınan saniyede 70 litre su miktarını 300 litreye yükseltecek. Aliağa'da kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapılacak.

Mevcut içme suyu arıtma tesisinin bulunduğu 24 bin 360 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesis, saniyede 300 litre suyu arıtacak kapasitede olacak. Uygulama projeleri ihalesini tamamlayan İZSU, projeyi 380 günde teslim alarak yapım ihalesine çıkacak.




Yeni Asır


Geri Dön