16 / 05 / 2024

Aliağa su sorunu

Aliağa su sorunu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.

Abdullah Erikçi: İzmir Aliağa’ya yatırım yapan kaybetmez!

Erikçi Emlak sahibi Abdullah Erikçi, Aliağa'daki emlak fiyatlarının yükselme sebeplerini ve çözüm yollarını anlattı. Erikçi, sektördeki sorunu daha önceki dönemlerde imar revizyonu yapılmamasına bağlıyor.

Aliağa'nın konut sorunu çözülecek!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, son yıllarda artan göçle birlikte ev fiyatları ve kiralar ciddi şekilde artarken, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa'ya TOKİ konutları yapılacağı müjdesini verdi.

Aliağa'nın imar sorunu çözüm bekliyor!

Aliağa’nın imar planlarındaki değişikliğin henüz yapılamamış olması ilçedeki emlakçıları da zor durumda bırakıyor. Yeni imar alanları açılmadığı için mevcut binalar yüksek fiyatlara satılıp, kiralanıyor.

İzmir Aliağa fiberoptik altyapı çalışması sonucu sular altında kaldı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde fiberoptik altyapı çalışması yapan bir firmanın elemanları, apartmanlara giden branşmanların bulunduğu su borusunu patlattı. Ahmet Balcı Sokak ile 290 Sokak'ın birleştiği köşedeki borudan fışkıran sular, sokakları göle çevirdi.

Mudurnu ve Aliağa'nın imar planları hazırlanıyor!

İmar planlama ekibi İmpo İmar'ın hazırlayacağı planlar sayesinde, Aliağa’nın yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözülecek. İmpo İmar, İzmir Aliağa’nın 1/1000 ölçekli imar planları ve Bolu Mudurnu’nun 1/5000 nazım imar planlarını hazırlıyor.

Kula Balıbey'in su sorunu çözülüyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nin 15 aydır su sorunu çektiği yönünde bazı haber sitelerine servis edilen haberle ilgili açıklama yaptı...

Aliağa'da içme suyu şebeke yenilemesinde yüklenici firma işi yarım bıraktı!

Bütünşehir yasasının ardından kentin çevre ilçelerinde su ve kanal yatırımlarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. Hattın 100 kilometrelik bölümü yeniden ihaleye çıkacak.

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

Ege bölgesinin parlayan yıldızı Aliağa!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve de Ticaret Bakanlığı' nın son açıkladığı rakamlar Aliağa limanlarının potansiyelini gözler önüne serdi.

Aliağa su sorunu Haberi

Aliağa su sorunu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak. Aliağa'ya kurulacak tesis, Büyükşehir'in çevre yerleşimlerde Foça'dan sonraki ikinci içme suyu arıtma tesisi olacak. 


Yetersiz kapasite

PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan aldığı su miktarını artırmak amacıyla bir protokol imzalayan İZSU, barajdan alınan saniyede 70 litre su miktarını 300 litreye yükseltecek. Aliağa'da kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapılacak.

Mevcut içme suyu arıtma tesisinin bulunduğu 24 bin 360 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesis, saniyede 300 litre suyu arıtacak kapasitede olacak. Uygulama projeleri ihalesini tamamlayan İZSU, projeyi 380 günde teslim alarak yapım ihalesine çıkacak.




Yeni...