03 / 05 / 2024

Aliağa sit alanı

Aliağa sit alanı

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Çaltılıdere mahallesinde, sit alanı üzerinde kurulu olduğundan dolayı yazlık evler için alınan yıkım kararı bir ay ertelendi.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aliağa Belediyesi'nden İzmir'de satılık gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi, İzmir'de gayrimenkul satacak!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul 68 bin 715 metrekare alana sahip.

Sit alanı nedir? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Ülkede yer alan kültürel ve tarihi miraslar, kıymetli ve arkeolojik değere sahip olduğu için koruma altına almaktadır. Özel kanuni düzenlemeler ile koruma altına alınarak zarar görmesi ve halka açık olması söz konusu değildir. Bu konularda sit alanı kavramı zaman zaman duyulur. 

Aliağa Belediyesi 8 arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Uzunyalı'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış bedelleri 2 milyon 874 bin TL'den başlıyor.

İzmir Aliağa Belediyesi 16 bin 96 metrekarelik arsa satıyor!

İzmir ili Aliağa Belediyesi, İzmir ili, Aliağa ilçesi, Yeni Mahalle Mevkii, 575 ada 37 parselde yer alan boş arsayı 64 milyon 358 bin 440 TL'ye satıyor...

Aliağa Belediyesi İzmir'de 7 bin metrekarelik arsa satıyor!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa Samurlu Mahallesi'nde yer alan arsayı 12 milyon 520 bin 287 TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Aliağa'daki hazine arazilerinde yer alan izinsiz yapılar mecliste!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde hazineye ait bazı arazilerin üzerindeki izinsiz yapılara ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Aliağa'da 29.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 29 milyon 762 bin 740 TL bedelle satışa çıkardı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

İzmir Aliağa'da 9.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Aliağa Satış Memurluğu, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü 9 milyon 499 bin 292 TL bedelle satışa çıkardı.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

İzmir Aliağa'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Aliağa İcra Dairesi, İzmir Aliağa Çoraklar Mahallesi'nde yer alan fabrikayı 9 milyon 465 bin 875 TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Aliağa sit alanı Haberi

Aliağa sit alanı

Aliağa ilçesi Çaltılıdere mahallesi Köstemkoy mevkiinde, sit alanı üzerine kurulu olduğu için bir işletme ve 14 eve yıkım kararı çıktı. Yıkım kararı, mülk sahiplerine tebliğ edildi. Verilen süre dolunca, Sabah saatlerinde Aliağa Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri bölgeye gönderildi. Defterdarlık ve müze yetkililerinin de geldiği çalışmalarda, güvenliği sağlamak üzere Jandarma görevlileri de hazır bulundu. Bölgeye, İzmir’den takviye kuvvetler sevk edildi. Yıkım için gelen görevlilere direnen bazı vatandaşlar, ek süre talep etti. Vatandaşların şikayet ve taleplerini dinleyen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ı arayarak bölge halkının ek süre isteğini iletti. Bunun üzerine Yılmaz, 30 günlük bir ek süre verilmesini kabul etti.


Yıkımı tek mahkeme durdurabilecek

Konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapan Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, yıkım kararından...