18 / 05 / 2024

alım gücüne göre konut

alım gücüne göre konut

Güneş Gazetesi Köşe Yazarı İslam Memiş, bugünkü yazısında Emlak Konut'un 20 yıl vadeli konut kampanyasına değindi. İşte o yazı..

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Kamu personel alımı 2023! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, aktifte birçok kamu kurumu işçi veya memur alımı gerçekleştirecek. Peki Eti Maden personel alımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte kamu ilan Nisan 2024! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

İŞKUR duyurdu! Hastanelere KPSS’siz Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi alımı gerçekleşecek

Hastane personel alımları ile ilgili son dönemlerde iş arayan adaylar giderek artıyor. Buna göre, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yayımladığı personel alımları ile ilgili hastanelere KPSS'siz Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi alımının yapılacağını açıkladı. İŞKUR üzerinden başvuruların başladığı haberin

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Ekim tarihinde ilgili hesaplara 5 bin 98 TL yatıracak. Söz konusu ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı sınav tarihi belli oldu!

Binlerce kişinin beklediği hakim ve savcı yardımcısı sınavının tarihi belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1.000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav tarihini açıkladı. Peki hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı ne zaman gerçekleşecek? İşte hakim ve savcı yardımcısı alımı sınav tarihi

JGK 6 bin 940 personel alımı başvuruları başladı mı? Jandarma Uzman Erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığına yapılacak 6 bin 940 uzman erbaş alımı için başvurular resmen başladı. İşte başvurulara ilişkin merak edilenler...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gençlere müjde 11 bin 455 personel alacak! Sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 kişiye iş kapısı açıyor. Bakanlık bu sene alınacak yeni personeller için duyuru yaptı. Peki, 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor?

Asgari ücrette alım gücü arttı! Alınabilen ekmek, çay, makarna, şeker, yağ miktarları yükseldi! 

Açıklanan yeni asgari ücretle alınabilecek ekmek, çay, makarna, şeker, yağ gibi temel ürün miktarında, 20 sene öncesine göre önemli bir yükseliş hesaplandı. İşte ayrıntılar...

5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

Sağlık çalışanları başta olacak şekilde memurların aldığı maaşlar ile asgari ücretin son 5 senede altın, dolar ve Euro karşısında eridi. Buna göre, memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı. İşte ayrıntılar...

alım gücüne göre konut Haberi

alım gücüne göre konut

Emlak GYO' nun başlatmış olduğu 240 ay vadeli konut satışları ev alacak vatandaşları umutlandırdı. 

İki hafta boyunca kampanyalı projeleri inceleyen vatandaşların kafasının biraz karışık olduğunu gözlemliyoruz. Metropol şehirlerde, lüks konutların satışta olduğunu ve fiyatlarında hatırı sayılır olduğunu belirtmekte fayda var. Ev sahibi olmak için satış ofislerine giden vatandaşların geneli 240 ay vadeli borçlanmayı tercih etmiyor. Millet olarak borcuna sadık bir ülke olduğumuzdan uzun vade borçlanma yıllardır çokta tercih edilmiyor. Emlak GYO vatandaşları bilgilendirmek için bir fiyat üzerinden fırsatları anlatmaya çalıştı. Bakalım vatandaş gerçekten bir fırsat mı yakaladı? 


Mesela; 

2+1 ev için (369 BİN TL) 

Kredi tutarı: 295.200 

60 ay sıfır faiz, aylık ödeme 4.920 

120 ay 0,45 faiz, aylık ödeme 3.189 

240 ay 0,79 faiz, aylık ödeme 2.747  


Ödeme planı böyle ancak herkesin ödeyebileceği bir miktar...