05 / 05 / 2024

alinda madencilik çed toplantısı

alinda madencilik çed toplantısı

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde Alinda Madencilik tarafından San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Feldspat Kırma-Eleme ve Zenginleştirme (Flotasyon) Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılacak.

Cerattepe'de ÇED iptal davasına ret!

Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, ÇED Olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar verildi.

Cerattepe için verilen ÇED Olumlu raporuna iptal!

Danıştay, Cerattepe'de madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen 'ÇED Olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onadı.

Çanakkale'de maden çalışması için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Her yanı madencilik faaliyetiyle delik deşik edilmiş olan Çanakkale’de, bir maden arama projesi de Biga’nın Yolindi köyünde yapılacak. Santral Madencilik tarafından projelendirilen maden arama çalışması için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Bakanlık 47 bin 314 projeye ÇED gerekli değildir raporu verdi!

Enerji, madencilik, ulaştırma gibi büyük projelerde, çevresel açıdan kritik önem taşıyan ÇED rakamları çevrecilerin isyanını haklı çıkardı.

Bulvar Madencilik Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 27 Mart'ta!

Bulvar Madencilik ve İhtiyaç Maddeleri Tur.Paz.San.Tic.Ltd.Şti tarafından yapılması planlanan Kalker Ocağı ve Kırma-eleme Tesisi Alan Genişletmesi ve Kapasite Artışı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılacak.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

Alinda Feldspat Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 3 Mart'ta!

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'nde Alinda Madencilik tarafından San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Feldspat Kırma-Eleme ve Zenginleştirme (Flotasyon) Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılacak.

Kesikköprü Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 3 Mart'ta!

Kesikköprü Madencilik tarafından, Kırşehir Kaman ilçesi, Büğüz ve Ağapınar Köyleri mevkiinde "Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi" ÇED bilgilendirme toplantısı 3 Mart 2015 tarihinde saat 11:00'de köy kahvesinde yapılacak.

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz tarihinde kuruldu.

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz'da kuruldu.

Zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

TBMM'ye sunulan ve onay bekleyen yeni kanun tasarısı ile zeytinlik alanlarda yapılaşma yasağı kaldırılarak bu alanlarda tesis yapımı ve işletimine izin veriliyor. Peki, zeytinlik alanlarda madencilik mi yapılacak?

Ali Cemal Gücü: Akkuyu Nükleer Santrali’nin ÇED raporu yetersiz!

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Ali Cemal Gücü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu yetersiz buldu.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporu ile ilgili çalışma kamuoyuyla paylaşılacak!

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) Dönem Sözcüsü Seyfettin Atar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'yla ilgili çalışma grubunun, bu ay içerisinde hazırlayacağı rapor kamuoyuyla paylaşılacak dedi...

alinda madencilik çed toplantısı Haberi

alinda madencilik çed toplantısı

Aydın ili Karpuzlu ilçesi sınırları içerisinde Alinda Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Feldspat Kırma-Eleme ve Zenginleştirme (Flotasyon) Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 03/03/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı...