30 / 04 / 2024

Aliya İzzetbegoviç

Aliya İzzetbegoviç

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından restore edildi.

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu evi Türkiye restore ettirecek!

Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek.

Aliya Nazarbayeva'nın gayrimenkulleri gündem oldu!

İngiliz Telegraph gazetesi, son süreçte halk ayaklanmasının çıktığı Kazakistan’ı uzun seneler yöneten Nazarbayev’in Londra’da yaşayan kızının servetine ilişkin kapsamlı bir haber yaptı.

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Kocaeli Aliye İzzetbegoviç Akademi Lisesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karamürsel Aliye İzzetbegoviç Akademi Lisesi hizmete açıldı.

Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binası kimin?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binasının kime ait olduğunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu..

Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabındaki çalışmalar tamamlanarak alan hizmete açıldı.

Aliya İzzet Begoviç Rekreasyon Alanı 17 Mart'ta açılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden bir olan ve şehre yeni bir nefes getirecek “Aliya İzzet Begoviç Rekreasyon Alanı” 17 Mart Cuma günü saat 14.00’da hizmete açılacak.

Aliye İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı son hızla devam eden Aliye İzzetbegoviç (Ağcalı) Rekreasyon Alanı'nın ilkbahara yetiştirilmesi planlanıyor.

Saraybosna Sarajevo Resort açıldı!

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi İzzetbegoviç: "Yatırımımız 25 milyon avro, havaalanına ve şehir merkezine çok yakın. Otobanı bitirdiğimizde Adriyatik Denizi'ne yaklaşık 1 saat uzaklıkta olacak" dedi.

İBB’den Bayrampaşa’ya 850 milyon liralık yatırım!

Bayrampaşa'da hayata geçirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Stadı, Şehir Parkı Zeminaltı Otoparkı, Sağmalcılar - Kartaltepe Viyadüğü ile Aliya İzzet Begoviç Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakir İzzetbegoviç'e 3. köprüyü gösterdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Savarona yatında ağırladığı ilk yabancı konuk, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç oldu. Erdoğan, İzzetbegoviç'e yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gösterdi.

Günlük 50 TL'ye çalıştığı inşaatta 15. kattan düştü!

Adana Merkez Seyhan ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'ndaki 20 katlı rezidans inşaatında çalışan Mehmet Acar, 15'inci katta duvar ördüğü sırada dengesini kaybederek asma kata düştü...

Adana'da, rezidans inşaatından düşen bir işçi daha öldü!

Adana'da, rezidans inşaatından düşen bir işçi daha öldü. Merkez Seyhan ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'ndaki 20 katlı rezidans inşaatında çalışan Mehmet Acar, 15'inci katta dengesini kaybederek asma kata düştü.

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu ev hizmete açıldı!

Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu ev TİKA tarafından restore edilerek hizmete açıldı. “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi” olarak hizmet verecek evin açılışını Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler gerçekleştirdi....

Aliya İzzetbegoviç Haberi

Aliya İzzetbegoviç

Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi’ olarak hizmet verecek olan ev, aynı zamanda Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu 'Merhamet’in de bölge merkezi olarak kullanılacak. Merhum İzzetbegoviç'e ait özel eşyaların sergileneceği bir müzeyi de içerisinde barındıracak hatıra evi, aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Uzun yıllar kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutan söz konusu ev, TİKA tarafından geçtiğimiz Nisan ayı başlarında restore edilmeye başlanarak, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle tamamlandı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç tarafından da desteklenen, mimari tasarım danışmanlığını Prof. Dr. Şahziya Dreca, estetik ve konsept danışmanlığını ise Prof. Dr. Kazim Hacimeyliç'in yaptığı projenin çalışmaları kısa süre önce tamamlandı.

 İKİ KATLI YEREL MİMARİ ÖRNEĞİ

Osmanlı'nın son dönemlerinde Belgrad'ı Müslüman ailelerin terk...