02 / 05 / 2024

Kocaeli Aliye İzzetbegoviç Akademi Lisesi açıldı!

Kocaeli Aliye İzzetbegoviç Akademi Lisesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karamürsel Aliye İzzetbegoviç Akademi Lisesi hizmete açıldı.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Karamürsel Aliye İzzetbegoviç Akademi Lise’yi hizmete açtı. Evsahipliğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yaptığı törene Bosna – Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç de katıldı. 

 

Dilberoviç, Bosna – Hersek’in efsane lideri Aliye İzzetbegoviç’in adını taşıyan Akademi Lise’nin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu ise, kendilerine onay verilmesi ve yer gösterilmesi durumunda, Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak Bosna – Hersek’te Bilge Kral’ın adını taşıyacak olan bir Akademi Lise inşa edebilecekleri müjdesini verdi.

 

Gerçekleştirilen tören öncesinde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve Bosna-Hersek Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Aliye İzzetbogoviç, Akademi Lise’yi gezerek, gençlerin eğitim alacağı eğitim kurumunda incelemeler yaptı. 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı da olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Bize onay verilmesi ve yer gösterilmesi durumunda Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak burada açtığımız Aliye İzzetbegoviç Akademi Lise’ni aynısını Saraybosna’da da açabiliriz. Bu sistemi orada kurmayı teklif ediyorum” diye konuştu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön