19 / 05 / 2024

alman bakanlar kira ödememek için bakanlık binasındamı kalıyor

alman bakanlar kira ödememek için bakanlık binasındamı kalıyor

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor...

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

İki milyon esnaf, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararı bekliyor. Esnaf, kira desteği, kredi borçlarının faizinin kaldırılarak 1 yıl ertelenmesi ve çalışanlara asgari ücret gibi taleplerde bulunmuştu.

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu!

Kentsel dönüşümde riskli evini yıktıran hak sahipleri, kira yardımından yararlanabiliyor. Ancak, kira yardımında bazı koşullar aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu..

Alman hükümetinden sığınmacılara kira yardımı!

Alman hükümetinin iltica talebi reddedilen sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine geri dönmelerini teşvik etmek amacıyla bu vatandaşlara verilen para yardımını arttırdığı bildirildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı mağduriyeti yaşanıyor!

Evi riskli bulunan ve yıkılma kararı alman vatandaşlar, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde 795 TL'yi bulan kira yardımlarından faydalanmakta sorun yaşıyor.

Kayseri'de kira fiyatları ne kadar?

Gayrimenkul satış ve kira bedellerinin bir dönem Alman markı olarak istendiği Kayseri'de şimdilerde talepler Euro cinsinden oluyor. Ev için istenilen kira miktarları yıllık 2 bin ila 4 bin Euro arasında değişiyor.

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası!

268 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince, mesken kiralamalarında ve işyeri kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası nedir?

İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bir köşk ve arazisi satılacakmış!

1944 yılında İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bulunan Boğaz manzaralı bir köşk ve arazisi satılacakmış. Yıllık bin 800 lira kira getiren beş dükkan ve dört daire 22 bin liraya satılacakmış.

Gebze Gökdeniz Konutları'nda yüksek kira garantili hemen teslim daireler!

Yüzde 90 banka kredisine uygun Gökdeniz Konutları 128 daireden oluşan Alman İnşaat firması tarafından faaliyete geçirilmiş butik bir projedir Gökdeniz Konutları Gebze projesi yatırımcısına yüksek kira bedelini hemen garanti ediyor…

Kira ödememek için bakanlıkta konaklayan Alman bakanlara tepki!

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor...

alman bakanlar kira ödememek için bakanlık binasındamı kalıyor Haberi

alman bakanlar kira ödememek için bakanlık binasındamı kalıyor


Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Konu hakkında Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor.


Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) ve Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in (SPD) bu şekilde başkent Berlin’de ev tutmadan tasarruf yaptıkları belirtilirken, Spiegel, bunun muhalefet partilerinin tepkisini çektiğini yazdı.


Bakanlık bünyesinde bulunan özel odalar (Rückzugsraum) ücretsiz ve bakanlar, bu odayı kullandığı taktirde yılsonu vergi bildiriminde aylık 221 Euro'ya kadar avantaj sağlıyor. Bakan Schwesig, bakanlığında içinde yatak, komodin, duş yeri ve mutfak girişi bulunan konaklamaya müsait bir odaya sahip ve tüm vaktini burada geçiriyor. Oda, geçen yasama döneminde Aile...