22 / 05 / 2024

Alman Makinistler Sendikası grev

Alman Makinistler Sendikası grev

Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamaya varılamaması üzerine grev kararı alan Alman Makinistler Sendikası 'na (GDL) bağlı çalışanlar greve başladı

TMSF, Alman şirketine el konulduğu iddiasını yalanladı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Alman şirketine el konulduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Alman ECE firması Türkiye'deki AVM sözleşmesinden çekildi!

Alman proje yönetimi firması ECE, Türkiye'de sahibinin Fethullah Gülen ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan bir alışveriş merkezinin (AVM) yönetimini bıraktığını açıkladı.

VitrA Tech-Slate serisine Alman Tasarım Konseyi'nden ödül!

VitrA PRO karo koleksiyonundaki Tech-Slate serisi, German Design Council (Alman Tasarım Konseyi) tarafından ödüle layık görüldü.

Alman devleti emlak zengini oldu!

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Alman devleti emlak zengini oldu!

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Önder Candoğan: Emlak almanın tam zamanı!

Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Uşak Emlakçılar ve Komisyoncular Derneği Başkanı Önder Candoğan, Uşak'ta konut fiyatlarının yerinde saydığını, konut almanın tam zamanı olduğunu açıkladı.

İnşaat İşçileri Sendikası, metro inşaatında eylem yaptı!

İnşaat İşçileri Sendikası, İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro inşaatında çalışan işçilerin, üeretlerini-mesai fazlalarını ve tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

Memduh Türkoğlu:Ev almanın şu an tam zamanı!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, fiyat ödeme seçenekleri ve lokasyonların daha netleşmesi açısından "Ev almanın şu an tam zamanı" dedi.

Alman Preiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon euroluk yatırım!

Uçak ve otomotiv sektörü için cam elyaf, kompozit, fiberglas üreten Alman devi Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor.

İnşaat-İş Sendikası üyeleri eylem yaptı!

İstanbul'da İnşaat-İş Sendikası'na üye işçiler, 3 aylık ücretlerini alamadıkları için OYAK Sitesi önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün Payanda Yapı önüne taşıdı.

Türk Alman Üniversitesi için fidanlıklar imara mı açıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Alman Üniversitesi için Beykoz’da yeşil alan bırakmadı. Üniversite için 5 yılda toplam 150 bin metrekarelik fidanlık imara açıldı.

Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı!

IBF Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı. Cathay Group'un sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvede İstanbul'daki yatırım fırsatları anlatıldı.

Cathay Group Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016'ya sponsor oldu!

IBF ve Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen 'Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016' Cathay Group sponsorluğunda, 9 Mayıs'ta Frankfurt’ta gerçekleştirilecek.

Alman Makinistler Sendikası grev Haberi

Alman Makinistler Sendikası grev


Alman Demiryolları'ndan (Deutsche Bahn) yapılan açıklamada, GDL'nin salı günü duyurduğu grev kararı bugün saat 15.00'da yük trenlerinin durmasıyla başladığı belirtildi. Grevin pazartesi günü saat 04.00'a kadar süreceği vurgulanan açıklamada, ülke genelinde tren seferlerinin grevden etkileyeceği ifade edildi. 


Uzun mesafeli hatlarda aksaklıkları en aza indirmek için alternatif bir seyahat programının düzenlendiği belirtilen açıklamada, firmanın bu programla olabildiğince yolcuyu hedefine ulaştırmayı amaçladığı kaydedildi. 


Açıklamada, ayrıca grev nedeniyle yolcuların mağdur edilmeyeceği ve özel şartlılar hariç diğer biletlerin 6 ay içeresinde farklı bir tarihe ertelenebileceği veya ücret iadesinin yapılacağı aktarıldı.  


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, tarafları sorumlu davranmaya davet etti. 


Bu konunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Merkel, "Bu ülkemize zarar verebilir. Toplu sözleşme anlaşmazlıklarında...