19 / 05 / 2024

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını söyledi.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!

Morgan Stanley, Türk ekonomisi ve para politikasıyla ilgili raporunda, Türk Lirası'nın değer kaybedeceği ve dolar kurunun yıl sonunda 28 seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Mcf Taahhüt İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mcf Taahhüt İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Can Fikir tarafından kuruldu.

Günayline İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Günayline İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Günay tarafından kuruldu.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şanslı müşterilerine 150 bin TL dağıtıyor! Bana çıkmaz demeden başvurun!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kapsam ağını genişletiyor. Altyapılarını güçlendirmek isteyen operatör firmaları bu çerçevede binalara ödediği baz istasyonu kurulum fiyatını da yeniledi. İşte detaylar...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Eflatun Bilgisayar Mimarlık Müh. İnşaat Taahhüt Turizm Madencilik Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yap

Eflatun Bilgisayar Mimarlık Müh. İnşaat Taahhüt Turizm Madencilik Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkz nakli gerçekleştirildi. Eflatun Bilgisayar Mimarlık Müh. İnşaat Taahhüt Turizm Madencilik Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Tespo’da 700 Türk Lirası alışveriş yapana 645 bin TL’lik Suzuki Vitara kazanma fırsatı

30 Eylül 2022 tarihine kadar Tespo mağazalarından tek seferde 700 Türk Lirası ve üzeri alışverişlerinizde 1 adet Suzuki Vitara 1.4 GL+ Elegance 4×2 2022 model otomobil, 50 adet Iphone SE 64 GB telefon, 50 adet de Apple Airpods kazanma fırsatı sizi bekliyor.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl Haberi

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Almanya Türkiye'nin en büyük yatırım ortağı durumunda. Yakın gelecekte yenilenebilir enerji Alman şirketlerinin önemli rol üstleneceği bir sektör olacak." dedi.

Pahl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülkenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıklarınca yapılan iş birliklerinin geleceğe yönelik çalışmalarda yön verici nitelikte olduğunu söyledi.

Türk ekonomisinin 2020'de büyümeye devam edeceğini öngördüklerini aktaran Pahl, "Almanya son zamanlarda üretim sektöründe düşüşlerle yüzleşti. Bu yıl, küresel otomobil satışlarında gerileme oldu. Bu düşüş, ikili ticaret ve yatırım ortaklıkları için büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Bu da aynı zamanda diğer ülkelerin Türkiye'ye yapmak istediği yatırımlar için uygun şartlar yaratıyor." diye konuştu.

Türkiye ve Almanya'nın otomotiv, makine ve tekstil...