28 / 04 / 2024

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.



Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Dünyası İş Forumu, Türk Devletleri Teşkilatı'nı (TDT) meydana getiren üye ve gözlemci ülkelerin ekonomi ve ticaretten sorumlu bakanları ve bakan yardımcıları ile iş dünyasının katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Bolat, TDT bünyesinde, ortak tarih ve kültür ile dostluk ve kardeşlik esasına dayalı yürüttükleri ilişkileri ve iş birliğini her geçen gün geliştirmeyi sürdüreceklerini aktardı.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Bolat, yaşadıkları bu deneyimlerin, global sorunlarla baş etmede iş birliklerinin önemini ortaya koyduğunu kaydederek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Türk Devletleri Teşkilatı, bu konjonktürde oluşturduğu vizyon, projeler ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi durumuna gelmiştir. Üyelerinin kaynakları, güçleri ve vizyonlarıyla birlikte dünyadaki gıda ve enerji krizleri ile baş etmede, jeostratejik konumlarıyla dünyanın en önemli lojistik kanalları üzerinde bulunma noktasında artık Türk Devleti Teşkilatı son derece kilit bir öneme sahiptir. Biz kardeş ülkeler birlikte ortaklık temelinde güç birliğimizi, iş birliğimizi, dayanışmamızı ve entegrasyonumuzu güçlendireceğiz ve daha da artırmaya devam edeceğiz."

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

"TURANSEZ, ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ TİCARETE OLUMLU KATKILAR SUNACAK"

Bakan Bolat, TDT üye ve gözlemci ülkeler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi için ilgili devlet başkanlarının kararlılığına vurgu yaparak, TDT'nin iş birliğini artırmak için kusursuz bir platform sunduğunu aktardı.

Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması'nın (DEPA) Kasım 2023’teki Liderler Zirvesi'nde imzaya hazır duruma getirileceğini kaydeden Bolat, şunları söyledi:

"Bu sayede, dijitalleşen dünyanın gerekliliklerine uygun, ticari faaliyet yürütmemize son derece önemli katkı sunulacaktır. Diğer taraftan, Liderler Zirvesi'nin akabinde Sayın Cumhurbaşkanlarımız tarafından Kazakistan'ın Türkistan kentinde kurulan 'TURANSEZ Özel Ekonomi Bölgesi'nin açılışı da gerçekleştirilecektir. Endüstri bölgeleri için atılan en önemli adımlardan biri olan TURANSEZ, ülkelerimiz arasındaki ticarete pozitif katkılar sağlayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Öğrencilere 1.500 TL destek müjdesi! Başvuruyu yapan parayı kapacak!  

KKM’den çıkana bankalardan yüzde 52 faiz! KKM’de parası olanlar hemen baksın!

KKM’de parası olanlara müjde! KKM’den çıkarken de kazanacaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön