28 / 04 / 2024

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, denizcilik sektöründeki son gelişmeleri yaptığı yazılı açıklamasında değerlendirdi. Ulaşımın her modunda olduğu gibi denizcilik sektöründe de yatırımların hızla devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, bu yatırımların karşılığını almaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, 2012 yılından itibaren azalma eğilimine giren 1000 groston (GT) ve üzeri Türk bayraklı deniz ticaret filosunun, Bakanlık, gemi sahibi ve işleticilerinin ortak çalışmasıyla 2020 sonrasında tekrar büyüme trendine girdiğini ifade etti.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

2021'de 5 milyon 761 bin DWT olan Türk deniz ticaret filosu, 2022 itibarıyla 687 bin 777 DWT artarak 6 milyon 449 DWT'ye, gemi sayısı da 413'e ulaştı. Bakan Karaismailoğlu, “Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında bu artış trendini devam ettirerek daha da büyüyeceğiz." dedi.

İşte Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön