02 / 05 / 2024

Almanya 2014 şirket sayısı

Almanya 2014 şirket sayısı

Almanya'da geçen yıl 915 bin şirket kurulduğu, son üç yılda kurulan 2,5 milyon şirketin ise yüzde 17'siııin kapandığı açıklandı.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...

Fer Yapı, Almanya'da 25 bin Euro'ya şirket kurdu!

Denge Yatırım'ın gayrimenkul proje geliştirilmesi alanında faaliyette bulunmak amacıyla yüzde 100 iştiraki olduğu Fer Yapı, Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş.'ye ait olan Almanya'nın Hamburg şehrinde 25 bin Euro sermayeye sahip FER Delevopment GmbH şirketi kuruldu.

Almanya’da şirket iflasları yüzde 21 azaldı!

Almanya'daki şirket iflasları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 21.8 azalarak, Covid-19 salgınının başlangıcında iflas kanunda ertelemeye gidilmesinden bu güne gerilemeye devam etti.

Peker GYO Almanya'dan bina alıp, şirket kuracak!

Peker GYO, Almanya'daki 69 daire, 1 dükkan ve 69 adet otopark yerinden oluşan binayı satın alacak. Şirket 25 bin Euro sermayeli Almanya/Düsseldorf merkezli OXO investment GmbH şirketinin kurulması için çalışma başlattı.

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı!

Almanya'da mart ayı şirket iflası yüzde 20'yi geçti. Konuya ilişkin açıklamada, " Şubat ayındaki ılımlı bir artışın ardından, martta şirket iflaslarının sayısı yeniden arttı, ve bu sefer daha güçlü." değerlendirmesi yapıldı.

Peker GYO Almanya'da 1 milyon Euro'ya şirket kurdu!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Almanya'da yapacağı yeni yatırımları gerçekleştirmek üzere oluşturduğu yeni yapılanmanın bir parçası olarak Peker GYO AŞ'nin yüzde 100 sahibi olduğu 1 milyon Euro sermayeli Almanya Düsseldorf merkezli Peker GYO Global GMBH şirketini kurdu. 

Türk inşaat şirketlerinden Almanya'ya akın!

Türk inşaat firmaları, Almanya'da yüzlerce limited şirket kurdu. Arsa veya eski evleri alıp yeni lüks konutlar inşa ediyorlar. Bir zamanlar Rusya'ya yapılan akına benzeyen yeni yatırım fırsatında, iyi Almanca bilen emlak sektöründe tecrübeli Türk gençleri aranıyor.

Servet GYO 2.9 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!

Servet GYO'nun Almanya'daki iştiraki Oswe Real Estate GMBH'a (Oswe) ait gayrimenkullerin kısmen satışı tamamlandı. Paylarının tamamı Yeni Deks Yatırım A.Ş. unvanlı ve 2 milyon 963 bin 863,64 TL sermayeli bir şirket kurulmasına karar verildi.

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

Almanya’da AVM zinciri KaDeWe davayı kazandı, dükkanlar açılıyor!

Almanya'nın ünlü AVM zincirleri arasında yer alan KaDeWe'yi işleten Avusturyalı şirket devlete dava açarak AVM'lerin hizmete açılmasını sağladı.

Titanic Otel Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak!

Gurbetçi işadamı Mehmet Aygün’ün kurduğu Titanic Otel Grubu, yeni otel yatırımlarına imza atacak. Şirket, Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak.

Almanya 2014 şirket sayısı Haberi

Almanya 2014 şirket sayısı

Almanya'da geçen yıl 915 bin şirket kurulduğu, son üç yılda kurulan 2,5 milyon şirketin ise yüzde 17'siııin kapandığı açıklandı. Yeni kurulan şirketlere finans desteği sağlayan Kfw Bank'm yaptığı araştırmaya göre 2005 ila 2014 yılları arasında Almanya'da kurulan şirketlerin yüzde 15'inin ilk yılın sonunda, yüzde 30'unun ise üç yılın sonunda kapandığı kaydedildi. Şirket kapanmalarının birçok nedene bağlı olduğunu açıklayan araştırma, bu nedenlerden birkaçını, şirketlerin bazılarının baştan itibaren belirli sınırlarla kurulması, bazılarının başka cazip iş kollarına yönelmesi ile ekonomik olmayan iş dallarında faaliyet gösterilmesi olarak sıraladı. En çok ticaret ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin kapandığına da dikkat çekildi. 


Cengiz...