12 / 05 / 2024

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Cami Meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'daki 10 bin odalı otelin hiç müşterisi yok!

Almanya’nın Baltık Denizi kıyılarına bakan ilginç bir sahili bulunuyor. Bu konudan daha ilginci ise Rügen ismiyle kıyıya paralel konumlanan bir otel. Otel 10 bin oda kapasitesine sahip..

Uğur Dumankaya 3 gün Almanya'da konferans verecek!

3 gün boyunca Almanya’ nın çeşitli kentlerinde konferanslar verecek olan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaşacak.

Almanya'da otoyollar yabancı araçlar için ücretli oluyor!

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, ülkede otoyolların ve karayollarının yabancı plakalı araçlar için ücretli hale getirilmesi amacıyla yasa tasarısı hazırladı.Yasa tasarısına göre, "altyapı ücreti" olarak 2016 yılından sonra uygulanmaya koyulması planlanıyor.

S&P'den Almanya'nın teşvik paketine ilişkin değerlendirme!

S & P Almanya'nın teşvik paketine ilişkin değerlendirme yaptı. S&P: "Yalnızca Almanya'nın uygulayacağı bir teşvik paketinin etkisi Avro bölgesinin geri kalanı için az olacak" dedi.

Kartal Yunus Mahallesi 1776 ada 5 parselin imar planı askıda!

Kartal Belediyesi, Kartal Yunus Mahallesi 1776 ada 5 parselin 1/1000 ölçekli imar planını ilanen askıya çıkardı. Kartal Yunus Mahallesi 1776 ada 5 parselin imar planı, 11 Kasım'da askıdan indirilecek.

Almanya ve Çin'in hedefi 200 milyar Euro'luk ticari ortaklık!

Almanya tarafından 12 bakanlığın katılımıyla gerçekleştirilen hükümetler arası görüşme sonrası ekonomi, teknoloji, sanayi, ham madde gibi alanlarda hacmi milyarlarca Euro tutarında devlet anlaşmaları da imzalandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi!

İdris Güllüce Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı “Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi” kapsamında Almanya ve Hollanda’yı ziyaret etti.

Almanya’da sanayi üretimi yavaşladı!

Dün açıklanan Almanya sanayi üretimi, ülkenin fabrikalarının çıktısının Şubat 2009 seviyesine gerilediğini göstererek, Euro Bölgesi’ne dair endişeleri körükledi. Uzmanlar ülkenin üçüncü çeyrekte de küçülmesini, en iyi ihtimalle duraklamasını bekliyor

Almanya'da makinistler iş bırakacak!

Almanya'da demir yollarında görevli makinistlerin bu gece iş bırakma eylemi yapacağı bildirildi.Alman Demiryolları'nın açıklamasında, vatandaşların eylemden fazla etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

Tarkan Tarabya'daki villasının yol inşaatı nedeniyle Almanya'ya gitti!

Tarkan villasının yol inşaatı nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. Son olarak evinin yoluna asfalt döküldü. Giriş-çıkışı zorlaşan, gürültüden şikayetçi olan Tarkan çareyi Almanya- Berlin'deki evine gitmekte buldu...

Yunus Emre Camii kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesinde eğitim yuvaları ile camiler de yenileniyor. Geçen yıl yıkımı gerçekleştirilen Yunus Emre Camii, depreme dayanıklı ve otoparklı olarak yeniden inşa ediliyor...

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi Haberi

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Eilendorf bölgesinde bulunan 2 bin 100 metrekare büyüklüğündeki meydanın isminin değişmesi gelişitirilmesi için düzenlenen açılış törenine, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes ile Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp katıldı.

Erciyes, yaptığı konuşmada, yerel yöneticilerin meydana bu ismi vererek caminin uyumun, entegrasyonun, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin güzel bir yansıması olduğunu gösterdiğini söyledi.

Halihazırda bazı çevrelerin ne yazık ki yabancı ve İslam düşmanlığını, ırkçılığı körüklediğini, bu korkular üzerinden de toplumları bölmeye çalıştığını belirten Erciyes, "Korkudan, nefretten beslenenlere karşı hep birlikte sesimizi yükseltmeli ve bugün burada olduğu gibi dostluğumuzu, dayanışmamızı ortaya koymalıyız." dedi.

Philipp: "Meydanın isminin değişmesini sağladık"

Aachen Belediye...