02 / 05 / 2024

Almanya Alwine Köyü

Almanya Alwine Köyü

Almanya’daki Alwine köyü açık artırmayla 630 bin TL'ye satıldı. Köydeki 9 konut, bir köy sokağı ve bir miktar ormanlık alan, yeni sahibine kavuştu.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya'da hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1,2 artarken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.

Almanya'da bir köy açık artırmayla 630 bin TL'ye satıldı!

Almanya’daki Alwine köyü açık artırmayla 630 bin TL'ye satıldı. Köydeki 9 konut, bir köy sokağı ve bir miktar ormanlık alan, yeni sahibine kavuştu.

Almanya'da bir köy müzayedeyle 140 bin avroya satıldı!

Almanya’nın Brandenburg eyaletine bağlı bir köy, 125 bin avrodan açık artırmaya çıkarıldı ve 140 bin avroya alıcı buldu.

Almanya'da büyük şehirlerde kiralık ev bulmanın püf noktaları!

Almanya’da büyük şehirlerde kiralık daire bulmak önemli bir sorun haline geldi. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bu konuyu araştırdık ve ev ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tespit etti. İşte Almanya’da kiralık ev bulmanın püf noktaları…

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Bolu'da ‘Yaşlılar Köyü’ kuruluyor!

Bolu Belediyesi'nin proje sahibi olduğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türk Kızılay'ı, Kızılhaç ve Almanya'nın Neuss Belediyesi'nin proje ortaklığı yaptığı ‘Yaşlılar Köyü’ için yer temini sağlandı...

Liebon köyü satışa çıkıyor!

Liebon, Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı en küçük köy. Öyle ki biri yeni olmak üzere toplam üç hanenin bulunduğu köyü gezmek yaklaşık yirmi dakika sürüyor...

Kadıköy'de bina duvarları tuval oldu!

Kadıköy'de, Almanya, Fransa, İtalya ve Brezilya’dan gelen sokak sanatçılarının katılımıyla Mural-İST. Festivali başladı...

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Almanya Alwine Köyü Haberi

Almanya Alwine Köyü

Almanya’nın Brandenburg eyaletine bağlı Alwine Köyü açık artırmayla satıldı.  630 bin TL'ye satılan köyle beraber 9 konut, bir köy sokağı ve bir miktar ormanlık alan, yeni sahibine kavuştu. 20 kişinin yaşadığı ve birçok evin boş olduğu köy Başkent Berlin'e 150 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 

Alwine Köy'de alışveriş imkanının bulunmadığı ve çevredeki tek otobüs hattının ise köyde durmadığı kaydedildi. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Alwine köyün yeni sahibi olan kişinin teklifi telefonla verdiği ve kimliğinin gizli tutulduğu belirtildi. Müzayedeye Hindistan dahil dünya genelinde ilgi gösterildiğini ancak sadece tek bir kişinin teklif verdiği öğrenildi. 

Yaklaşık 2 milyon Euro'luk bir masrafla köydeki evlerin onarılabileceğini dile getiren köyden sorumlu Domsdorfs Muhtarı Peter Kroll "Dileğimiz, en azından evlerin, yerleşim bölgelerinin onarılmasıdır. Evler çatıdan bodruma kadar yenilenme...