05 / 05 / 2024

Almanya dev konser salonu

Almanya dev konser salonu

Almanya’nın Hamburg kentinde, inşaat süreci yılan hikayesine dönen ‘Elbphilharmonie Konser Salonu’nun açılışı çarşamba günü yapıldı.

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Rusya’daki dev stadyum yıkım sırasında çöktü!

Rusya’da konser ve spor etkinliklerinin yapıldığı dev stadyum yıkım sırasında çöktü. Stadyumun yıkımında çalışan işçilerin enkaz altında kalabileceği düşünülüyor.

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Almanya'da 3.2 milyar TL’lik dev konser salonu açıldı!

Almanya’nın Hamburg kentinde, inşaat süreci yılan hikayesine dönen ‘Elbphilharmonie Konser Salonu’nun açılışı çarşamba günü yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne konser salonu mu inşa edilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturduğu sarayının içine kütüphane ve opera çukuru olan dev konser salonu yaptırıyor. Sarayın bahçesine inşa edilecek dev yapılar için bütçeden 650 milyon lira harcanacak.

Almanya'daki 365 metrelik asma köprü açıldı!

İnşaatı tamamlanan ve Almanya'nın Morsdorf ve Lüksemburg sınırındaki Sosberg kentlerini birbirine bağlayan dev asma köprüden, ilk ziyaretçiler geçti.

Konser mekanları yatırımcının gözdesi oldu!

Konser etkinliklerinde ortaya çıkan ekonomi, bu alandaki mekanların cazibesini de artırdı. Binlerce insanı buluşturan etkinlikler için dev konser alanları inşa edilmeye başladı. Bir mekanın gecelik kirası 50-100 bin TL'ye ulaşabiliyor...

Servet GYO Almanya'da dev bir yatırıma imza attı!

Sinpaş Holding iştiraki Servet GYO, Almanya 'nın Frankfurt şehrinde 242 bin 399 metrekare arazi üzerinde yerleşik ofis depo ve lojistik alanların bulunduğu işletmeyi satın aldı.

Servet GYO Almanya'da dev bir yatırıma imza attı!

Mayıs 2013'de hakla arz edilen, bünyesinde; alışveriş merkezleri, ofis binaları, iş ve endüstri merkezleri, depolar ve lojistik merkezleri bulunan, bir Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO, Almanya'da dev bir yatırıma imza attı...

Kazlıçeşme-Göztepe tüneli için Almanya'da dev matkap üretiliyor!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan tünel için Almanya'da 4 katlı bina büyüklüğünde dev matkap üretiliyor...

Beykoz'da 266 dönüm alana dev film platosu kuruluyor!

İstanbul Beykoz'da, 266 dönüm alan üzerinde kurulacak dev film platosu için çalışmalara başlandı...

Sarp Group'tan 2 dev proje daha! Toplam 3 bin 500 konut!

Türkiye’nin önde gelen ve ödüllü proje sahibi Sarp Group kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışıyla başkent Ankara ve finansın başkenti İstanbul’da toplam 3.500 konutluk iki dev projeye start vermeye hazırlanıyor...

Çin, Kazakistan ve Rusya demiryolu ile Almanya'ya bağlandı!

İpek yolunun yeninden inşa çalışmaları devam ederken, Çin, Kazakistan ve Rusya demiryolu ile Almanya'ya bağlandı...

Almanya dev konser salonu Haberi

Almanya dev konser salonu

Almanya’nın Hamburg kentinde, inşaat süreci yılan hikayesine dönen ‘Elbphilharmonie Konser Salonu’nun açılışı çarşamba günü yapıldı.


Temelleri 2007’de atılan salon, 7 yıl gecikmeli olarak bitirildi. Proje ilk hazırlandığında 77 milyon euro (312 milyon TL) bütçe ayrılırken, süreç tamamlandığında ise 789 milyon euro’luk (3.2 milyar TL) fatura çıktı.


2 bin 100 kişilik

Eski bir tütün deposundan dönüştürülen salon, 2 bin 100 kişilik kapasiteye sahip. Açılışa ilgi büyük olurken, yetkililerin açıklamasına göre yılın ilk yarısı için ayrılan 500 bin biletin tamamı tükendi. Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, okul çağındaki her çocuğun en az bir kez burada müzik dinleyeceğini söylerken, akustiğin mükemmel olduğunu ifade...