02 / 05 / 2024

Almanya Ekonomi Konseyi

Almanya Ekonomi Konseyi

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, Almanya Ekonomi Konseyi’nde Alman yatırımcılara seslendi. " Alman yatırımcıları özellikle yaşlılar için Türkiye’de konut projeleri üretmek üzere ortak yatırıma davet ediyorum” dedi.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Alman ekonomisinde salgın sonrası toparlanma yavaş olacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sonrası Alman ekonomisinde toparlanmanın uzun dönemli ve durgun olabileceğini aktardı.

Almanya'da inşaat alanında iş gücü ihtiyacı yüksek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yabancı ülkelerde nitelikli iş gücü bulmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, sağlık ve inşaat alanlarında iş gücü ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya'da İnşaat İş İklimi Endeksi rekora ulaştı!

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. İnşaat İş İklimi Endeksinin artmaya devam ederek yeni bir rekora ulaştı.

Almanya'da inşaat iş iklimi endeksi yükseldi!

Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anketin sonucuna göre inşaat iş iklimi endeksi rekor derecede yüksek kalmaya devam ettiği ancak olumlu mevcut durum değerlendirmelerinin bir miktar zayıfladığı belirtildi.

Van Çevre Yolu imar planı masaya yatırıldı!

Çevre Yolu ve 18. Madde masaya yatırıldı Van Ekonomi Konseyi; çevre yolu, imar planı ve 18. madde uygulamalarının bir an önce çözüme kavuşturulması için toplandı.

Almanya Ekonomi Konseyi Haberi

Almanya Ekonomi Konseyi

Almanya Ekonomi Konseyi’nde Alman yatırımcılara seslenen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, Ağaoğlu’nun inşaat sektörünün dijital lideri olduğun hatırlatarak, “Dijitalleşmeyen şirketlerin geleceği yok. Alman yatırımcıları özellikle yaşlılar için Türkiye’de konut projeleri üretmek üzere ortak yatırıma davet ediyorum” dedi.


Almanya Ekonomi Konseyi’nin “Geleceğin Sektörleri ve Türkiye-Almanya İşbirliği – Dijital Altyapı ve Dijital Ekonomi” başlıklı panelinde “Büyüme ve Gelişmenin Şartı: Dijital Hizmetlerin Oluşması ve Gelişmesi” konulu konuşma yapan Ağaoğlu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, Ağaoğlu’nun inşaat alanındaki dijitalleşme sürecini paylaştı.


Dr. Halisdemir, finanstan ulaşıma pekçok alandaki dijital tecrübelerini bugün Ağaoğlu’nun akıllı ev teknolojisini de içerisinde barındıran dijitalleşme süreci için kullandığını aktardı.


“Dijitalleşme eski işin yeni teknoloji ile yapılması değildir”


Dijitalleşmeden beklenen faydanın mevcut işin uygun maliyetle ve daha az aracı ile ve daha hızlı yapılması...