10 / 05 / 2024

almanya ekonomisi

almanya ekonomisi

Almanya'nın 2060 yılına kadar her yıl en az 260 bin kalifiye iş gücüne ihtiyacı var. Kalifiye eleman açığından dolayı Alman ekonomisinde yılda yaklaşık 30 milyar avro kayıp meydana geliyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Almanya?

Almanya'da yaklaşık 61,5 milyon seçmen, 24 Eylül'de sandık başına gidecek. Peki seçimler öncesi Almanya'nın ekonomik durumu nasıl? İşte Deutsche Welle'de yayınlanan iki ayrı haberle, Almanya'nın ekonomik durumu...

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

Almanya'da 50 bin işletme iflas edebilir!

Koronavirüs salgını dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini zorlarken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da da uzatılan kısıtlamalar sebebiyle işletmeler güçlük çekiyor. Almanya'da 50 bin işletmenin iflas edebileceği öngörülüyor.

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte büyüme kaydetmedi!

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

Türkiye ekonomisi, Avrupa devlerine parmak ısırttı!

Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğindeki büyüme performansıyla, Avrupa devlerine parmak ısırttı. Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 büyüyen Avrupa Birliği’ni ikiye katlayan Türkiye, yüzde 5,1’lik büyüme rakamıyla Almanya, Fransa, İngiltere gibi devleri de geride bıraktı.

Almanya'ya 1 milyar dolarlık kıyamet rezidansı!

Almanya’nın Rothenstein bölgesindeki köye 1 milyar dolarlık kıyamet rezidansı yapıldı. Yüzme havuzları, tiyatrolar, fitness salonları, restoran gibi hizmetlerin sunulduğu sığınaklarda zenginlerin 1 yıl boyunca dışarı çıkmadan yaşayabilecekleri söyleniyor.

Türkiye ekonomisi 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü. TÜiK'e göre, 2015 yılı 1. çeyrekte GSYH cari fiyatlarla 180 milyar 506 milyon dolar oldu.

Bursa Kebap Evi Almanya ilk şubesini açtı!

İskenderi Avrupa'ya taşıyan Bursa Kebap Evi, ilk adımı Almanya'nın Saarland şehrinden attı. İkinci restoranı eylülde Köln'de açmaya hazırlanan şirket, Almanya'da 3 yıl içinde 15 şubeye ulaşmayı hedefliyor

SAMET, Almanya Interzum Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıttı!

Türkiye’nin lider mobilya aksesuar markası SAMET, dünyanın en büyük mobilya aksesuar fuarı olan Almanya Interzum Fuarı’nda, inovatif yaklaşımı ve yeni ürünleri ile bir ilke imza attı.

1997 yılında Ataköy Marina'ya karşılık Almanya'da banka teklifi!

1997 yılında Oyakbank ile Vakıfbank arasında bir takas görüşmesi yaşanmış. Oyakbank, Ataköy Marina Tesisleri'ne karşılık ''Almanya'da banka kurma'' girişimi içinde olan Vakıfbank'a, Almanya'da sahibi olduğu Oyak-Anker Bank'ı vermeyi önermiş.

almanya ekonomisi Haberi

almanya ekonomisi

Almanya'nın 2060 yılına kadar her yıl en az 260 bin kalifiye iş gücüne ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.Alman Bertelsmann Vakfı’nın yaptığı araştırma, gittikçe yaşlanan Alman toplumunda kalifiye iş gücü açığının yalnızca Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelecek kişilerle kapanmayacağını gösterdi.

Araştırmaya göre her yıl 114 bin kişilik kalifiye iş gücü açığının AB ülkelerinden, 146 binlik kısmının ise AB üyesi olmayan ülkelerden karşılanması gerekiyor.

Nitelikli iş gücü açığı arıyor

Almanya ekonomisindeki büyüme ve nüfusundaki yaşlanma nitelikli iş gücü açığının her geçen gün artmasına neden oluyor.

Federal Çalışma Bakanlığı raporlarına göre, ülkede şu an 1 milyon 250 binden fazla iş gücü açığı mevcut. Alman Ekonomi Enstitüsü, kalifiye eleman açığından dolayı Alman ekonomisinin yılda yaklaşık 30 milyar avro kayba uğradığını belirtti.

Uzmanlar, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda;
Almanya’daki 20 ile...