04 / 05 / 2024

almanya göç 2012

almanya göç 2012

Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan göç raporunda AB içinde 2012 itibarıyla en fazla göçü Almanya'nın aldığı belirtildi. İtalya, İspanya ve İngiltere’ye gelen göçmen sayısı düştü..

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

Almanya'da Kovid-19 vakalarındaki artışla ekonomiye güven geriledi!

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da, koronavirüs vaka sayısındaki artışla geçen aya göre 21,3 puan azalarak 56,1 puana düştü.

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kökenli kişiler ev bulamıyor. Yapılan anket sonuçlarına göre göçmen kökenli her üç kişiden birine ayrımcılık yapılıyor.

Almanya'da nitelikli iş gücü açığı artıyor!

Almanya'nın 2060 yılına kadar her yıl en az 260 bin kalifiye iş gücüne ihtiyacı var. Kalifiye eleman açığından dolayı Alman ekonomisinde yılda yaklaşık 30 milyar avro kayıp meydana geliyor.

Almanya'da inşaat alanında iş gücü ihtiyacı yüksek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yabancı ülkelerde nitelikli iş gücü bulmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, sağlık ve inşaat alanlarında iş gücü ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi.

DAP Yapı’nın Almanya’daki fuara özel kampanyaları büyük ilgi gördü!

8 Şubat’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinde başlayan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda boy gösteren Dap Yapı yoğun ilgi ile karşılaştı...

3. havalimanı Almanya'da yeniden gündemde!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3. havalimanın ilk etabı 29 Ekim'de açılacak. 3.havalimanı Almanya'da yeniden gündeme geldi. 

Almanya Göçebe Mekânlar Sergisi 17 Haziran’da!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki etkilerini inceleyen Göçebe Mekânlar sergisi 17 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor.

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.

almanya göç 2012 Haberi

almanya göç 2012

OECD raporuna göre, 2012 yılında Almanya'ya çoğu Doğu Avrupa’dan gelen göçmen sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 38 artarak yaklaşık 400 bine ulaştı. En çok göçmen alan ülkeler sıralamasında ABD’den sonra Almanya ikinci sırayı aldı.


AB’nin bir diğer önemli ülkesi Fransa'ya ise 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 oranında artışla yaklaşık 272 bin göçmen geldi. Fransa, 2012 yılında özellikle Avrupa ülkelerinden göç aldı.


Mali krizle işsizlik oranı önemli ölçüde artan İtalya ve İspanya’ya gelen göçmen sayısı ise düşüş gösterdi. İspanya’ya 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 22, İtalya’ya ise yüzde 19 oranında daha az göçmen geldi. İngiltere’ye gelen göçmen sayısı da yine bir önceki yıla oranla yüzde 11 düşüş gösterdi.


Rapora göre, OECD ülkelerine 2012 yılında gelen göçmen sayısı...