23 / 07 / 2024

Almanya Rügen Adası nazi tesisi

Almanya Rügen Adası nazi tesisi

Nazi Almanyası döneminde Rügen Adası'nda kurulan ve amacı Nazi fikirlerini kuvvetlendirmek olan tesis lüks bir otele dönüştürülecek. İşte o tesis...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür, Kuşadası depremi sonrasında önemli tespitlerde bulundu!

Kuşadası'nda deprem paniği yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün açıklaması...

18-28 yaş arasındaki gençlere destek müjdesi! Genç Girişimci Desteği ne kadar? Hemen başvuru şartlarına bakın! 

Kendi işini kurmak ve gelirini ticaretten elde etmek isteyen gençler için Genç Girişimci Desteği veriliyor. Peki Genç Girişimci Desteği nasıl alınır? Genç Girişimci Desteği ne kadar? 

Akyapı Yatırım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyapı Yatırım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda 500 bin TL sermaye bedeli ile  Çağrı Genç tarafından kuruldu.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Trabzon Yatırım Adası 14 bin kişiye istihdam sağlayacak!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, tamamlandığında yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edileceği ve 11 milyar dolarlık katma değer sağlaması beklenen Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde geleceğin sektörleri olarak tanımlanan sektörlerin bulunacağını kaydetti.

Trabzon Yatırım Adası Projesi'nin ihalesi 17 Eylül'de!

Trabzon'un Arsin ilçesinde kurulması planlanan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin ihalesi 17 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Trabzon Yatırım Adası'nın ihalesi 17 Eylül'de!

Türkiye’nin 5’inci endüstri bölgesi olacak Trabzon Yatırım Adası'nın yasal altyapısı tamamlandı. Trabzon-Arsin’de dolgu alan üzerinde kurulacak projenin ihalesi 17 Eylül’de gerçekleşecek.

Ankara Millet Bahçesi için çalışmalar 2019'da başlayacak!

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Avrupa'nın en büyüğü olacak Ankara Millet Bahçesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. İşler, dev park alanı için çalışmalara 2019'da başlanacağını söyledi.

Almanya'da Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi’nin inşaatına başladı.

Haliliye'de gençlik ve kültür merkezi çalışmaları sürüyor!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, gençlik ve kültür merkezi, kapalı yüzme havuzu, kadın yaşam merkezi ve yaşlı bakımevi inşaatlarını, merkez mahalle muhtarlarına tanıttı.

Almanya Rügen Adası nazi tesisi Haberi

Almanya Rügen Adası nazi tesisi



Nazi Almanyası döneminde Nazi fikirlerini kuvvetlendirmek için kullanılan ülkenin Rügen Adası'ndaki dev tesis, lüks bir otele dönüştürülecek. Nazi Almanyası tarafından 1936'da yaptırılan ve Prora ismi verilen bu tesis, ada sahilinde 4.5 kilometre boyunca uzanıyor. Naziler, bu gizli yapının haritada görünmesine izin vermemiş. İkinci Dünya Savaşı sonrasında kullanılmayan 20 bin kişilik tesis, Liechtenstein'dan bir şirket tarafından 2012'de 2.75 milyon euroya satın alındıktan sonra 88 milyon euro harcanarak renove edilmiş. Tesisin lüks bir otel olarak mimari açıdan yeniden tasarlanıp 2022'de turizme açılması bekleniyor.