23 / 07 / 2024

Almanya Rügen Adasındaki Nazilerin tesisi otel oluyor

Almanya Rügen Adasındaki Nazilerin tesisi otel oluyor

Nazi Almanyası döneminde Rügen Adası'nda kurulan ve amacı Nazi fikirlerini kuvvetlendirmek olan tesis lüks bir otele dönüştürülecek. İşte o tesis...

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

Deprem uzmanı Naci Görür, Kuşadası depremi sonrasında önemli tespitlerde bulundu!

Kuşadası'nda deprem paniği yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün açıklaması...

18-28 yaş arasındaki gençlere destek müjdesi! Genç Girişimci Desteği ne kadar? Hemen başvuru şartlarına bakın! 

Kendi işini kurmak ve gelirini ticaretten elde etmek isteyen gençler için Genç Girişimci Desteği veriliyor. Peki Genç Girişimci Desteği nasıl alınır? Genç Girişimci Desteği ne kadar? 

Kuşadası'ndaki gayrimenkul fiyatlarına Afgan dopingi!

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, Afganlar’ın Kuşadası’nda yatırımı tercih ettiğini, bu durumun arsa fiyatlarını 5 kata kadar yükselttiğini vurguladı. Bölgede, kiralık evler de karaborsaya düştü.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Dilan Çıtak: Babam Kuşadası'ndaki evi bana vermedi!

İbrahim Tatlıses 3 yıl önce Kuşadası'nda bulunan sistesinden çoçuklarına birer daire bırakacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz gün görüntülen Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak, ''Herkese ev verildi, bana verilmedi ama sorun yapmadım'' dedi.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Karantina Adası'nda restorasyon başlıyor!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 155 sene önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen, Urla'ya bağlı Karantina Adası'ndaki 16 yapının restorasyonu için ihale düzenliyor.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Trabzon Yatırım Adası 14 bin kişiye istihdam sağlayacak!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, tamamlandığında yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edileceği ve 11 milyar dolarlık katma değer sağlaması beklenen Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde geleceğin sektörleri olarak tanımlanan sektörlerin bulunacağını kaydetti.

Cunda Adası’ndaki Taş Kahve mahkemelik oldu!

Ayvalık Cunda Adası’ndaki Taş Kahve’ye izinsiz müdahale edildiğini tespit eden Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü savcılığa başvurdu.

Almanya Rügen Adasındaki Nazilerin tesisi otel oluyor Haberi

Almanya Rügen Adasındaki Nazilerin tesisi otel oluyor



Nazi Almanyası döneminde Nazi fikirlerini kuvvetlendirmek için kullanılan ülkenin Rügen Adası'ndaki dev tesis, lüks bir otele dönüştürülecek. Nazi Almanyası tarafından 1936'da yaptırılan ve Prora ismi verilen bu tesis, ada sahilinde 4.5 kilometre boyunca uzanıyor. Naziler, bu gizli yapının haritada görünmesine izin vermemiş. İkinci Dünya Savaşı sonrasında kullanılmayan 20 bin kişilik tesis, Liechtenstein'dan bir şirket tarafından 2012'de 2.75 milyon euroya satın alındıktan sonra 88 milyon euro harcanarak renove edilmiş. Tesisin lüks bir otel olarak mimari açıdan yeniden tasarlanıp 2022'de turizme açılması bekleniyor.