02 / 10 / 2024

almanyada konut kiraları yüksek mi

almanyada konut kiraları yüksek mi

Almanya'da özellikle büyük kentlerde artan konut kiraları protesto edildi. Birçok örgütün çağrısıyla başkent Berlin'de gerçekleştirilen gösteride binlerce kişi Alexander Meydanı'ndan Karl-Marx-Allee Caddesi ve Warschauer Caddesi üzerinden Kreuzberg semtine yürüdü.

Ankara’da kiralar tavan yaptı! Ankara'nın hangi ilçelerinde kira fiyatları uçtu!

Türkiye'nin başkenti Ankara'da, önceden "ucuz" olarak görülen bazı ilçelerdeki kiralar, son zamanlarda ciddi bir şekilde artış gösterdi. Ankara'da konut kiraları ortalama olarak 20 bin TL'yi aştı ve durum da vatandaşları zorluyor.

Yüksek kiralar karavanlara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında bulunan ve deprem sonrası yeniden gözde haline gelen karavanlara talep şimdi de yüksek konut kiraları nedeniyle arttı.

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Ankara'da kiralar uçtu! Ankara'nın 4 ilçesinde kiralar 20 bin lirayı geçti...

Kira fiyatlarında İstanbul ve İzmir'e göre daha ucuz olan Ankara'nın 4 ilçesinde kira fiyatları 20 bin TL'nin üzerine çıktığı açıklandı. Endeksa'nın açıkladığı verilerine göre Ankara'nın ilçelerinde konut kiraları ne kadar oldu?

Ev sahipleri şaşkın! Konut kiralarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Konut kiralarında indirim hakkı ile alakalı araştırmalar hızlandığı kaydedildi. Buan göre, kiracıların ev sahibine ödemiş oldukları kirada indirim hakları bulunuyor mu?

Konut ve iş yeri aidatları Meclis gündeminde! Fahiş artışlar için 3 bakanlık ortak çalışıyor! 

Konut kiralarına gelen yüzde 60 oranında zam haberinden sonra aidatlara yüzde 80'e varan zamlar geçiğimiz günlerde gündeme gelmişti. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

600 bin hayalet konut kiraları uçurdu!

Pandemi, emlak sektörünü altüst ederken, ülkemizde kira bedelleri de hızlı bir şekilde artış gösterdi. Hal böyle olunca da orta ve dar gelirli vatandaşlar konut bulmakta zorluk çekmeye başladı.

Kiracı konut almanın hayalini kuramıyor, ev sahibi de konutunu kaybetmekten korkuyor!

Son yıllarda fahiş rakamlara ulaşan kira bedelleri ve satılık konut fiyatları hem ev sahiplerini hem de kiracıları tedirgin ediyor. Konut kiraları son 9 yılda 6 kattan fazla artarken, konut satınalınabilirlik gücü açısından Türkiye sonlarda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak hayal olmuştu, şimdi kiraların nasıl ödeneceği düşünülüyor! Vatandaşlara bu eziyet neden? 

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, konut kiralarına yapılacak zamlar ile ilgili konuştu ve "Vatandaşlara bu eziyet neden?" sorusunu yöneltti. İşte o açıklama...

Kiraların belirlenmesinde en makul yöntem enflasyon ortalaması! 1 Temmuz sonrasında piyasa etkilenmez!

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan,  konut kiralarında yüzde 25 sınırının kalkmasının piyasayı etkilemeyeceğini dile getirdi ve kiraların belirlenmesinde enflasyon ortalamasına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Konut kiralarından stopaj alınırsa, kiralar daha da fırlar!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konut kiralarından stopaj alınması ile ilgili konuştu. İşte o açıklama...

almanyada konut kiraları yüksek mi Haberi

almanyada konut kiraları yüksek mi

Almanya'da özellikle büyük kentlerde artan konut kiraları protesto edildi. Birçok örgütün çağrısıyla ülkenin başkenti Berlin'de düzenlenen gösteride binlerce kişi Alexander Meydanı'ndan Karl-Marx-Allee Caddesi ve Warschauer Caddesi üzerinden Kreuzberg semtine yürüdü.

Sputniknews'te yer alan habere göre, "Birlikte, değişime ve kira çılgınlığına karşı" ve "Herkes için iyi konutlar" pankartları taşınan gösteride, artan konut kiralarını protesto eden sloganlar da atıldı. Eyleme katılanlar Berlin eyalet yönetiminden konut politikasında değişime gitmesini ve dar gelirli vatandaşlar için  için konut sağlamasını talep etti. Gösteriye yaklaşık olarak 35 bin kişinin katıldığını belirtti.

Yaklaşık 450 polisin görev yaptığı gösteride, Berlin eyalet yönetiminden, 3 binden fazla konuta sahip şirketlerden bu evlerin satın alınarak kamulaştırılması talep edildi ve bu yönde imza toplandı.

Münih, Köln, Dresden, Göttingen ve Hannover şehirlerinde de de kira artışına karşı...