17 / 05 / 2024

almanyada yaşayan türk nüfusu

almanyada yaşayan türk nüfusu

Münih'te yayınlanan Uyum Raporu'na göre Bavyera eyaletinin başkentinde yaşayan göçmenlerin sayısı bakımından Türk vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Son rapora göre göçmenlerin eğitim durumlarında düzelme olduğu görülüyor...

Almanya'da bir Türk aile, hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev aldı!

Türkiye'de konut fiyatları her geçen gün daha da artarken, Almanya'ya 3 yıl önce taşınan Türk ailenin hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev alması sosyal medyada gündem oldu.

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

CarrefourSA’da tam yağlı beyaz peynir 129,90 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 1.149 TL’ye, dana kıyma 314,90 TL’ye düştü!

8 Kasım’a kadar CarrefourSA’da küçükten büyüğe herkesi ilgilendiren indirimli ürünler raflardaki yerini alacak. Carrefour’da tam yağlı beyaz peynir 129,90 TL’ye, Arzum Türk kahvesi makinesi 1.149 TL’ye, dana kıyma 314,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 3 Kasım 2023 fiyat listesi...

Teknosa’da Grundig beyaz eşya alana Türk kahvesi makinesi hediye!

Teknosa, evine veya işyerine beyaz eşya almak isteyenler için güzel bir kampanya başlattı. Yapılan duyuruya göre, Grundig beyaz eşya alana Türk kahvesi makinesinin hediye edileceği öğrenildi.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Türk Hava Yolları'nda gurbetçilere özel indirim kampanyası; Bilet fiyatları düştü

Türk Hava Yolları, Avrupa'da yaşayan Türkler'e yönelik indirimli bilet kampanyası başlattığını duyurdu. İşte kampanyanın detayları...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, kamu ve özel bütün kuruluşlardan da bölgeye destek yağıyor. Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz sağlamak için seferber oldu.

almanyada yaşayan türk nüfusu Haberi

almanyada yaşayan türk nüfusu


Münih'te yayınlanan Uyum Raporu'na göre Bavyera eyaletinin başkentinde yaşayan göçmenlerin sayısı bakımından Türk vatandaşları ilk sırada yer alıyor. Buna göre yabancı vatandaşların yüzde 40'ını Türkler, yüzde 24,2'sini Yunan vatandaşları ve yüzde 24'ünü de Hırvatlar oluşturuyor. 2009 yılı sonunda Münih'te 309 bin yabancı vatandaş yaşarken, 2012 yılı sonu itibariyle yabancı vatandaşların sayısının 354 bine çıktığı belirtildi. 


Son rapora göre göçmenlerin eğitim durumlarında düzelme olduğu görülüyor; 2007 yılında Gymnasium okuluna giden göçmen çocuklarının oranı yüzde 26'dan 2011 yılında yüzde 32'ye ve Realschule okullarına giden öğrencilerin oranının da aynı dönem de yüzde 13'den yüzde 19'a çıktığı kaydedildi. 2012 yılında 0 - 6 yaş arası göçmen çocuklarının sayısı Münih'te 43 binken, Alman çocuklarının oranları 36 bin olarak kayıtlara geçti. İşsiz göçmen vatandaşların oranının da...