02 / 05 / 2024

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘İşsizliğin artması kaçınılmaz’

Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesi ile beraber ekonomide olumlu bir hava yaratılmaya çalışılsa da ekonomistler, aynı görüşte değil. Ekonomistler, özellikle işsizlik konusunda birtakım uyarılar yaptı.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

İFM’de nihayet mutlu son! İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan’da hizmete açılıyor!

Uzun bir süredir ekonomi ve iş dünyası tarafından heyecanla beklenen İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet son aşamaya gelindi. İFM projesinin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.

Morgan Stanley'den TL açıklaması! 1 kuruşu olanı bile çok çok yakından ilgilendiriyor!

Uluslararası finansal kuruluşların önde gelenlerinden ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Morgan Stanley, Türkiye’de Mayıs ayında yapılacak seçimlerin ekonomi ve piyasalar üzerindeki etkilerini analiz eden 3 senaryolu bir araştırma yayımladı. 

Aralık ayında vatandaşlardan doğal gaz faturası tahsil edilmeyecek

Enerji krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'da doğal gaz fiyatına üst sınır getirilmesi konusunda tartışmaları sürerken Almanya konutlara ve KOBİ'lere doğal gaz desteği kapsamında bir dizi öneriyi devreye sokuyor.

İhracatı üçüncü çeyrekte 18 milyar doları aştı

Türkiye’nin makine ihracatı 2022’nin üçüncü çeyreği sonunda, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 oranda artarak 18,4 milyar dolar oldu. En büyük ihracat pazarları ise sıralamasında Almanya, ABD ve İtalya olarak tespit edildi. 

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Kıskandıran paket! Emeklilere ve öğrencilere destek piyangosu

Halkı ve işletmeleri enflasyonun yıkıcı etkisinden korumak için daha önce iki paket açıklayan Almanya üçüncü ve en büyük destek paketini duyurdu.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı Haberi

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, ülkede doğal gazda enerji arzını güvence altına almak için nisanda "geçici" olarak kamu tarafından devralınan Gazprom Germania'nın uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceği belirtildi.

Şirketi iflastan kurtarmak için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağı bildirilen açıklamada, kurtarma paketinin "likiditeyi güvence altına alacağı ve yedek gaz tedarik etmeye" imkan sağlayacağı ifade edildi.

Almanya'nın enerji piyasası düzenleyici kurumu (Bundesnetzagentur-BNetzA), Batılı ülkelerin Moskova'ya karşı yaptırımlarının ardından 4 Nisan'da, Almanya'da doğal gazda enerji arzını güvence altına almak için Gazprom Germania'yı geçici olarak devralmıştı.

Moskova'ya karşı Batı yatırımları ve Rusya'nın gaz tedarikini kesmesi Almanya'da doğal gaz tedariki için kilit şirket konumundaki Gazprom Germania'yı baskılıyordu.

Şirketin, Alman gaz piyasasında faaliyetleri arasında depolama, doğal gaz ticareti ve nakliyesi yer alıyor. Gazprom Germania'ya ait olan Astora birimi ülkenin en büyük doğal gaz depolama tesisini işletiyor.

Öte yandan, Rus enerji şirketi Gazprom'un, bugün teknik sorunlar nedeniyle Kuzey Akım...