27 / 04 / 2024

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.



Kripto paralar 2008 yılındaki ABD krizi ve 2020 yılındaki Covid-19 pandemisi sürecinde kilit bir rol oynamıştır. Bu dönemlerde ekonomik açıdan yaşanan krizler ülke ve piyasaları derinden etkilemiştir. Ancak kripto piyasası merkeziyetsizlik, şeffaf ve güvenirlik gibi nitelikleriyle en cazip yatırım araçları haline gelmiştir. Devrim niteliğindeki yeni finansal düzen olan kripto, şimdilerde Türkiye ile öne çıkmış durumda. Günden güne artan kripto yatırımcıları Türkiye’de rekor kırmış durumda. 

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya yı bakın nasıl solladı!

Türkiye kripto para yatırımcılarının sayısı Avrupa'da ilk dünyada ise dördüncü sırada

Türkiye, kripto para yatırımcılarıyla önde gelen ülkeler arasındadır. Kripto para sahipliği kapsamında Avrupa'da ilk, dünyada ise dördüncü sırada yer alarak öncülüğünü kanıtlıyor. 2020 yılında başlayan kripto yatırımcılığı şu an daha da katlanmış durumda. Fiyatlar 2022 yılında daha geride olsa bile Türk kripto yatırımcıları yine de bu alanda varlığını sürdürmüştür. Diğer ülkelere oranla Türkiye'de 2022 yılında kripto para konusunda önemli bir düşüş gözlemlenmemiştir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön