03 / 05 / 2024

TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış nasıl yapılır?

TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış nasıl yapılır?

TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik ürettiği konutları vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satıyor. Peki, TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış nasıl yapılır?



TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış nasıl yapılır?

TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor.  TOKİ   satışlarında 6 farklı satış yöntemi kullanıyor. 


Bu satış yöntemleri; TOKİ kuralı satış, açık satış yöntemi ile satış, açık artırma yöntemi ile satış, alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış, evi olmayan kamu kurumları personeline yönelik satış, hasılat paylaşımlı projelere yönelik satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki TOKİ alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik satış nasıl yapılır?


TOKİ, konut sahibi olmayan alt gelir grubunda yer alan dullar, yaşlılar, yetimler ve yoksullara yönelik üreteceği konutlar, satışların hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, kura yöntemi ile satışa sunulacaktır.


Bu grupta 2 tip konut üretilmektedir:


Alt gelir grubuna yönelik olarak 75 m² - 85 m² büyüklüğünde üretilecek konutlar, 4.000.- TL peşinat, 15 yıl vade ve 200 TL’den başlayan taksitlerle satılmaktadır.


Yoksullara yönelik olarak 55 m² - 65 m² büyüklüğünde üretilecek konutlar ise peşinatsız, 20 yıl vade ve 100 TL’den başlayan taksitlerle satılmaktadır.


Satış koşullarında, konut alıcılarından TOKİ'nin belirlemiş olduğu şartlara sahip olduğuna ilişkin belgeleri sunmaları istenecektir.



TOKİ kurası nasıl oluyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön