15 / 05 / 2024

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.



Schengen vizesinde yüzde 20 oranına yaklaşan ret oranı ile Türkiye, Avrupa'dan tarih boyunca en çok ret yediği başvuru takvimini geçirirken, yaşananlara rağmen AB ülkelerine yönelik talep kesilmiş bulunmamaktadır.

Halk TV’de yer alan habere göre; İspanya, İtalya ve Almanya, yoğun vize başvuru talepleri nedeni ile ilerleyen haftalarda hiçbir boşluk olmadığını kaydederek Mayıs ayının sonuna kadar yeni randevularını kapattığını ifade etti. Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşlar, daha uygun randevu tarihi veren ülkelere yönelirken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik kısa süreli vize uygulaması da yeni başvuruların yığılmasına neden oluyor.

Schengen Bölgesi'nde bulunan ülkeler, Türk vatandaşlarına genel olarak yalnızca 2 aylık süreyle vize verirken, bu vizeleri yenilemek isteyen vatandaşların talepleri de yeni randevu alınmasını imkansız hale getiriyor.

3 ülkenin Türkiye den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

AB'Yİ ZİYARET İÇİN SCHENGEN VİZESİNE İHTİYAÇ VAR MI?

Schengen vizesi, 90 gün kuralından yararlanmayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için gereklidir. Türkiye, Güney Afrika, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka ve Çin gibi ülkelerin vatandaşları, turizm amaçlı veya aile ziyaretleri için 28 Avrupa ülkesinde 90 güne kadar kalmaya izin veren Schengen vizesine de ihtiyaç duyuluyor.

İngilizler, Kanadalılar, Amerikalılar ve Avustralyalılar gibi ülke vatandaşlarının Schengen vizesine başvurmalarına gerek kalmıyor.

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön