02 / 05 / 2024

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.



Almanya, vize randevularında değişik yapılacak. Bu bağlanda, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesine ilişkin başvurularda yaşanan sorunlar sıklık ile gündemdeki yerini alırken, Almanya randevu almayı kolaylaştıracağı kaydedilen 2 aşamalı bir sisteme geçtiğini resmi olarak açıkladı.

Buna göre, Almanya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuru yapan kişiler randevu almak için uzun süre beklemek zorunda kalıyordu. Schengen vizesi randevularında yaşanan yoğunluk vize randevularının karaborsaya düştüğüne dair iddiaları da beraberinde getirmişti. Almanya'nın başvuru alırken yeni bir sistem kullanacağı iddia edilse de henüz net bir açıklama gelmemişti.

BAŞVURULAR İKİ AŞAMALI OLACAK

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Almanya, yaptığı açıklama doğrultusunda vize başvurularının 2  aşamalı olacak bir şekilde yapıldığını kaydetti. Fakat, Almanya'dan Schengen başvurusunda bulunacak olan Türk vatandaşları da 2 aşamalı bir şekilde başvuru yapabilecekler. Vize başvurusu yapmak isteyen kişi önce Türkiye'deki yurt dışı temsilciliklerinin internet sitelerinde kayıt oluşturacak. Kayıt oluşturulduktan sonra başvuru tarihlerine göre sırayla randevu verilecek. Büyükelçilik resmi olarak yeni sisteme geçtiğini duyurdu ve açıklamasında bu uygulamayla uzun süren randevu sürecinin ortadan kalkacağını kaydedildi.

Randevu alındıktan sonraki süreç ise aynı kalacak. Öte yandan , yapılacak olan başvurular Almanya'nın hizmet sağlayıcısı iDATA aracılığı ile eskisi gibi devam edecek. Randevu bekleme listesine ise ücretsiz olarak kayıt olunabilecek.

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

IDATA'DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

iDATA'nın internet sitesinde de yapılacak olan Schengen başvurularında yeni sisteme geçildiği belirtildi. Açıklamada, 18 Mart 2024 itibariyle randevuların yalnızca Almanya'nın Türkiye'deki yurtdışı temsilciliklerinin internet sitesinde yer alan kayıt sistemi üzerinden gerçekleştirileceği bildirildi. Buna göre, iDATA'nın gönderdiği e-postada yer alan randevu tarihi onaylandığında da  48 saat içinde hizmet ücreti ve ödemesi alınacağı kaydedildi. 

Vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşlarda artık Türkiye'deki Alman Dış Temsilciliğin randevu bekleme listesine kayıt olup e-posta ile onayı bekleyecek.

Alman vizesinde yeni dönem başlıyor! Vizede 2 adımlı randevu süreci olacak!

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!


 


Geri Dön