14 / 05 / 2024

Alparslan İnanç

Alparslan İnanç

Hatay'da bir inşaat işçisinin hayatını su kabağı değiştirdi. Hatay'da bir inşaat işçisi, evinin önündeki bahçede kendiliğinden yetişen su kabağını çoğlatıp, yurt içi ve dışına satmaya başladı.

Alparslan Türkeş'in evi müzeye dönüşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkan merhum Alparslan Türkeş'in KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan doğduğu evin müzeye çevrilmesi için talimat verdi.

Nan Otelcilik Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Nan Otelcilik Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet    Alkış tarafından kuruldu. 

Emlak sektöründe alınan önlemler 2019'da etkisini gösterecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, 2019'da gerek ekonomik gerekse iş dünyası anlamında daha da istikrarlı bir sürecin başlayacağını vurguladı. Gedikli, alınan önlemlerin iyileştirici etkisinin kendisimi çokça hissettirdiğini ifade etti. 

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Yeni ev alan kimselerin vergi sorumluluğunu üstlerine alabilmeleri için beyananme vermeleri gerekiyor. Peki, yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir?

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

İzmir ve İstanbul'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

İzmir ve İstanbul gibi risk taşıyan şehirlerde olası bir depreme karşı alınan önlemler ve riskli bölgelerdeki yapıların denetimleri meclis gündemine taşındı...

Metrekareye metrekare alınan bir sistem dönüşüm olmaz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada metrekareye metrekare alınan bir sistemin kentsel dönüşüm olmayacağını söyledi.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Gözaltına alınan Yeni Havalimanı işçilerinden 160'ı serbest bırakıldı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda eylem yapan işçiler gözlatına alınmıştı. Gözaltına alınan yüzlerce işçiden 160'ının serbest bırakıldı...

İdealist GYO geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan yazılı açıklamaya göre İdealist GYO  geri alınan şirket payları hakkında açıklama yaptı.

Nan Kontrat İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Nan Kontrat İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Alparslan İnanç Haberi

Alparslan İnanç

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan Alparslan İnanç'ın hayatı, evinin önünde kendiliğinden yetişen su kabağı sayesinde değişti.


Bahçede kendiliğinden çıkan 2 kökten 50 kabağı toplayıp satarak başladığı işini geliştiren İnanç, yılda yetiştirdiği 20 bin kabağı yurt içi ve dışına da satarak kendi işinin patronu oldu.


Antakya ilçesindeki bir beton firmasında işçi olarak çalışan Alparslan İnanç, boş zamanlarında gittiği Yayladağı ilçesindeki çiftlik evinin önünde, halk arasında "kernep" olarak bilinen su kabağı yetiştiğini fark etti.


Kendiliğinden yetişen bitkiden 50 su kabağı toplayan İnanç, birkaçını hediye ettikten sonra kalanını değerlendirmeyi düşündü. İnternetten su kabağıyla ilgili bilgi toplayan İnanç, bazı kişilere su kabağı sattı. İnanç, şimdi eşi ve 3 çocuğuyla 5 dekarlık alanda su kabağı yetiştiriciliği yapıyor. 


Alparslan İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rastgele yetişen...