28 / 04 / 2024

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için tam gaz çalışmalarına devam ediyor. Son olarak başlattığı "100 bin sosyal konut" kampanyasına toplam 1 milyon 137 bin 982 kişi başvuru yaptı.

TOKİ den alınan ev satılabilir mi?

Markalı projelerin fiyatlarını yüksek bulan dar gelirli, TOKİ'nin konutlarına rağbet gösteriyor. TOKİ'den konut alanlar, daha sonra konutlarını satmak isteyebiliyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ yetkilileri bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor; 

"Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir.

Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır."

 

TOKİ  Ankara  Altındağ Cinderesi projesinin detayları belli oldu!

TOKİ'den İzmir'e 614 ucuz konut!

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?
 

Esra Nur AÇKI ULUSOY / Emlakkulisi.com


Geri Dön