28 / 04 / 2024

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?

Kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi? Mortgage kredisi hakkında merak ettiklerinizin cevapları haberimizin devamında yer alıyor..



Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?


Mortgage, krediyi veren banka tarafından geri ödeme garantisi olarak müşteriden geçici konut ipoteği alınan bir tüketici kredisi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredisi ile müşteri, bankaya ipotek verilecek bir konut karşılığında herhangi bir konutu alabiliyor. Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi? sorusunun cevabı haberimizin devamında yer alıyor..



En genel tabiriyle kira öder gibi ev sahibi olma modeli olarak tanımlanabilen Mortgage sisteminin işleyişi ülkelere göre farklılık gösteriyor. Ancak en bilinen yöntemler Amerikan ve Alman modeli olarak isimlendiriliyor. Mortgage kredi sisteminde konut kredilerinden farklı olarak uzun vadeler de söz konusu olabiliyor. 20-30 yıllık vadeler sunan mortgage kredi sistemi bu yöntemle kira öder gibi ev sahibi olma tanımlamasının içini dolduruyor.



Peki Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?


En büyük özelliği yatırım amaçlı da kullanabilmek olan Mortgage kredi sisteminde bir kişi bir mülkü mortgage sistemi ile satın alıp bu evi rahatlıkla kiraya verebiliyor. Doğal olarak elde ettiği kira ile de bu evin Mortgage taksitleri ni ödeyebiliyor. Uzmanlarca da tavsiye edilen bu Mortgage yatırım sistemi kişiyi daha az riskle ev sahibi yapıyor. Özellikle taksit tutarları düşük bir evi tercih ettiyseniz, getirdiği kira geliri ile bu taksitleri ödeyerek cebinizden daha az para ödeyerek ev sahibi olabilmeniz mümkün.


Mortgage nedir?

Konut kredisi ne demektir?


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön