13 / 05 / 2024

mortgage kredisi kira

mortgage kredisi kira

Kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi? Mortgage kredisi hakkında merak ettiklerinizin cevapları haberimizin devamında yer alıyor..

Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur?

Konut kiralamalarında son zamanlarda en çok duyulan kelimelerden biri de Kira kredisidir. Peki, Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur? İşte detaylar...

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

İş Bankası'ndan işverene 'kira destek' kredisi!

İş Bankası, "El Birliği İle Devam Destek Paket"i kapsamında işverene kira destek kredisi sunuyor...

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde kira ve mortgage ödemeleri desteği de var!

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde öğrenci borçlarından kira ve mortgage ödemelerine kadar birçok farklı kalemde destekler de bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira ve konut kredisi yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira ya da konut kredisi yardımı da yer alıyor. Peki devletin kentsel dönüşüm konutlarına kredi ya da kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları mecliste!

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandırılarak yeni hedef belirlenirken devlet kentsel dönüşüm kapsamında 950 TL’ye kadar kira yardımı ya da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor...

Kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvuruları mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, kentsel dönüşüm kredisi ve kira yardımı başvurularına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, hazırladığı soru önergesini Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

DenizBank’tan ortak mortgage konut kredisi!

Yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, hayalindeki eve sahip olmak veya yatırım amacıyla ev satın almak isteyen müşterilerine özel olarak sunduğu “Ortak Mortgage Konut Kredisi” ile herkesi ev sahibi yapıyor.

Esenyurt Hep İstanbul'da son iki blok satışta!

Tekfen Emlak Geliştirme’nin, İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği HEP İstanbul projesinde, beklenen son iki blokta satışlar başladı. Projede 7 farklı bankadan mortgage kredisi kullanma imkânı bulunuyor.

mortgage kredisi kira Haberi

mortgage kredisi kira

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?


Mortgage, krediyi veren banka tarafından geri ödeme garantisi olarak müşteriden geçici konut ipoteği alınan bir tüketici kredisi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredisi ile müşteri, bankaya ipotek verilecek bir konut karşılığında herhangi bir konutu alabiliyor. Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi? sorusunun cevabı haberimizin devamında yer alıyor..



En genel tabiriyle kira öder gibi ev sahibi olma modeli olarak tanımlanabilen Mortgage sisteminin işleyişi ülkelere göre farklılık gösteriyor. Ancak en bilinen yöntemler Amerikan ve Alman modeli olarak isimlendiriliyor. Mortgage kredi sisteminde konut kredilerinden farklı olarak uzun vadeler de söz konusu olabiliyor. 20-30 yıllık vadeler sunan mortgage kredi sistemi bu yöntemle kira öder gibi ev sahibi olma tanımlamasının içini dolduruyor.



Peki Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?


En...