28 / 04 / 2024

Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi?

Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi?

Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi? Mortgage kredinizi bir başkasına devredebilir misiniz? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız öğrenmek için haberimizi inceleyebilir ve bu konuyla alakalı bilgi edinebilirsiniz..



Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi?


Mortgage kredisi belli bir birikimi olup da bir ev almak isteyen kişilerin banka aracılığıyla uzun vadede; 20 -30 yılda taksitler ödeyerek bankadan kredi kullanarak ev sahibi olma sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bir kişi üniversiteden mezun olur olmaz 30 yıl 35 yıl gibi vadelerle çok düşük taksitlerle bankadan kredi kullanarak ev sahibi olabiliyor. Hatta girdiği yeni bir işte maaşından kesilerek de bu taksitler ödenebiliyor. 


Mortgage uzun vadede ev alabilmenin yanı sıra size bir yatırım alanı da sunuyor. Mortgage kredisi ile aldığınız evi mortgage taksitlerinden daha fazla oranda kiraya vererek aldığınız parayla hem kredinizi ödeyebiliyor hem de kar etmiş oluyorsunuz. Peki mortgage kredisiyle alınan ev kiraya verilebiliyorsa mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi? işte sorunuzun cevabı..


Mortgage kredisiyle ile konut sahibi olan kişiler, ödeme ile ilgili bir sorun yaşadıkları takdirde gayrimenkullerine müşteri bulabiliyor ve satabiliyorlar. Ancak bu kararlarını öncelikle Mortgage kredisini aldıkları bankayla görüşmeleri gerekiyor. Çünkü Mortgage sisteminde son taksit ödenene kadar gayrimenkulün asıl sahibi başta kredi alırken evi ipotek ettirdiğiniz banka olarak görülüyor.  Siz ancak tüm taksitleri ödeyince o gayrimenkulün sahibi oluyorsunuz. Bu durumda eğer eviniz almak isteyen müşterinin elinde nakit parası varsa bankaya gidilip sizin kalan borçlarınız kapatılarak satış işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer alıcı da mortgage sistemi ile almak istiyorsa yine birlikte bankaya gidip bankanın onayladığı şartlarda konutunuzun devir teslim işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.


Mortgage nedir?

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön