05 / 05 / 2024

mortgage nasıl devredilir

mortgage nasıl devredilir

Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor. Peki böyle bir durumda mortgage kredisi devredilebilir mi?

Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi?

Mortgage kredisiyle alınan ev mortgage bitmeden satılabilir mi? Mortgage kredinizi bir başkasına devredebilir misiniz? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız öğrenmek için haberimizi inceleyebilir ve bu konuyla alakalı bilgi edinebilirsiniz..

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapunun yarısı nasıl devredilir? Tapunun yarısı devredilir mi?

Tapu ikiye bölünebilir mi, Tapunun yarısı nasıl devredilir, Tapunun yarısı devredilir mi sorularının yanıtı aranıyor. İşte detaylar!

Tapusu çocuğun üzerinde olan gayrimenkul nasıl devredilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkulün tapusunun çocuk üzerine kayıtlı olması durumunda mülkiyet devrinin nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Mortgage sistemi nasıl işliyor?

Krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de mortgage sistemi. Peki mortgage sistemi nasıl işliyor?

Mortgage sistemi nasıl işler?

Ev almak isteyenler genellikle mortgage ile ev sahibi oluyor. Peşin parası olmayan vatandaş bankaya bunun için başvuru yapıyor. Peki mortgage sistemi tam olarak nasıl işliyor?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi konut kredilerine nasıl yansıdı?

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. İndirimin konut kredilerine etkisinin nasıl olacağını Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Koca'ya sorduk.. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Tapu hissesi nasıl devredilir?

Gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması durumuna hisseli tapu deniyor. Peki, tapu hissesi nasıl devredilir? Tapu hissesi için gereken belgeler neler?

Konut kredisi başkasına nasıl devredilir?

Konut kredisi sayesinde tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı buluyor. Peki, konut kredisi başkasına nasıl devredilir?

mortgage nasıl devredilir Haberi

mortgage nasıl devredilir

Mortgage kredisi devredilebilir mi?

Banka kredisi kullanılarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi seçeneklerinden faydalanabiliyor. 


Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor.


Böyle bir durum karşısında veya başka koşullar altında mortgage kredisi devredilebilir mi? Mortgage kredi devri nasıl yapılır?


Mortgage kredisi nasıl devredilir?

Mortgage kredisi devri yapılabiliyor. Mortgage kredisi ile alınan ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu şekilde ev ile birlikte borç da devredilmiş oluyor. 


Bir diğer ifade ile önceki kredi hesabı kapatılarak, yeni alıcı adına yeni bir kredi hesabı açılıyor.


Bunun yanı sıra, alıcının nakit ödeme yapması halinde, kredi borcu kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra ise tapu dairesinde dairenin devir işlemi yapılabiliyor. 


Mortgage...