03 / 05 / 2024

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ'den ucuz taksit oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş TOKİ evlerinin kiralanıp kiralanamayacağını ya da satılıp satılmayacağını merak ediyor. Peki TOKİ evleri kiraya verilir mi? İşte tüm merak edilenler...



1 milyon 137 bin 982 kişinin başvuruda bulunduğu  TOKİ  100 bin sosyal konut projesinde kura çekiliş tarihi belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın duyurusuna göre belli olan TOKİ çekiliş tarihinde ismi çıkan vatandaşlar peşinat bedeli ile ev sahibi olmak için sözleşmeleri imzalayacak.81 ilde inşa edilecek olan TOKİ sosyal konut projesinde kuralar Şubat ayında çekilecek.

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ’nin 'Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut' projesi başvuruları 16 Aralık'ta sona erdi. Projeye toplam 1 milyon 137 bin 982 kişi başvuru yaptı. Binlerce kişiye uygun fiyatlarla konut sahibi olma imkanı sunan projede hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenecek. 

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

1,5 yılda teslim

100 bin sosyal konut kampanyasındaki konutlar 1-1,5 yıl içerisinde bitirilip teslim edilecek. Projedeki binalar zemin artı 2, zemin artı 3 ya da zemin artı 4 olarak inşa edilecek. Projelerde yatay mimari konsepti uygulanacak.

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

Borç bitmeden kiralama yasak

TOKİ'nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç kapatılana kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranırken, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta yaşamadıklarının belirlenmesi durumunda sözleşmeleri feshediliyor.

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

Standart konutta kira izni

Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi konusunda idareden izin gerekiyor.

TOKİ 100 bin ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

 

 


Geri Dön