19 / 05 / 2024

alparslanın türbesi bulundu mu

alparslanın türbesi bulundu mu

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın türbesini ortaya çıkarmaya yönelik Türkmenistan’daki kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı. Kazı Eş Başkanı Prof. Eravşar, “Bir kitabe parçası var ki bu bizi heyecanlandırdı” dedi.

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Alparslan Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alparslan Taahhüt Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Alkan Alparslan tarafından kuruldu.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Murat Kurum: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunduğunu söyledi ve her yıl 300 bin dönüşüm yapmak ve 5 yıl içerisinde de bu dönüşümü bitirmek istediklerini belirtti. Kurum, vatandaşlara, "Riskli ne kadar bina varsa birlikte dönüştürelim" dedi...

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Ayşem Sargın: Türkiye'ye yabancı yatırımı 2020'de artacak!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın, Türkiye'ye yapılan yabancı yarımı hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Özener: Yılda 500 bin bina dönüştürülmeli!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, deprem uyarısında bulundu. Özener, yılda 500 bin gibi binanın dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

alparslanın türbesi bulundu mu Haberi

alparslanın türbesi bulundu mu

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Fatihi Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın türbesini ortaya çıkarmaya yönelik Türkmenistan’ın Merv kentinde Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen kazılarda, önemli bulgulara rastlanıldı. Merv kentindeki Selçuklu Sultanı Alparslan’ın türbesini ortaya çıkarmaya yönelik yürütülen kazı çalışmalarının eş başkanlarından Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eravşar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov arasında Sultan Alparslan’ın Mezarının Bulunması ve Türbe İnşası Projesi protokolünün imzalandığını hatırlattı. 

Ortaçağ kaynaklarında

Çalışmalara Merv’de yüzey araştırması yaparak başladıklarını anlatan Eravşar, Sultan’ın kabrinin nerede olduğuna dair Ortaçağ kaynaklarını incelediklerini bildirdi. Eravşar, bilimsel çalışmalar ışığında elde edilen verileri derlediklerini belirterek, şöyle devam etti, “Bizden önceki heyet beş farklı nokta belirlemiş. Görevi devralınca önceki çalışmaları okuduk, gelinen noktada...