01 / 05 / 2024

Alsancak Limanı imar planı

Alsancak Limanı imar planı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege TV’de katıldığı yayında gündemi değerlendirirken Alsancak Limanı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Pekdaş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan yeni limanı planına itiraz etti.

Mimarlardan Alsancak Limanı için 4 öneri!

Geçtiğimiz haftalarda yeni planların Konak Belediyesinde askıya çıktığını kaydeden Topal, "Yeni planları incelediğimizde bir önceki 95 bin metrekarelik ticaret alanını 4 bin 508 metrekareye indirildiğini gördük. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

Alsancak Limanı'nın yeni imar planı askıda!

Kruvaziyer ve Yük Umanı olarak ayrılan Alsancak Limanı'nın yeni imar planı, Konak Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Planda Kruvaziyer Limanı başta olmak üzere yapılan değişiklikler var.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Asyaport Liman projesinin imar planları şehircilik ilkelerine uygun bulunmadı!

Tekirdağ’da Asyaport’un Milli Emlak’tan kiraladığı limanın 54 bin metrekarelik deniz dolgusuyla genişletilmek istenmesinde kamu yararı olmadığı açıklandı. Bilirkişi raporunda imar planlarının şehircilik ilkelerine uygun olmadığı belirtildi... 

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Tuzla Transfer Merkezi Limanı imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Askı Tutanağı yayınlandı.

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Alsancak Limanı imar planı Haberi

Alsancak Limanı imar planı

Başkan Pekdaş, planın kente uygunluğu noktasında eksikliklerinin olduğunu söyleyip, özellikle Kemeraltı bölgesinin değerinin düşürülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.


Pekdaş şunları ifade etti: Plan yapılırken ulaşımın düşünülmediği, yeterli tartışmanın yapılmadığını düşünüyorum. Hali hazırda mevcut yollar yetmezken, ulaşım planlanması yapılmadan bu çalışma hazırlanmış… Bu kent eski ve kadim bir kent. Kemeraltı'nda dünyanın en güzel alışveriş alanları var, tarihimiz var. Orada zanaatın sanat haline geldiği işler var. Bizim Kemeraltı'ndaki o ruhu ayakta tutmamız lazım! Kruvaziyerler ile gelenlerin limanda ve çevresinde kalmasını sağlayıp, kente girmesini engelleyecek bir çalışmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Oradaki AVM'lerin kentle olan iletişimi ve bütünlüğü koparacağını düşüncesindeyiz. Ayrıca, otel amaçlı yerleşimde başka sosyal donatı alanlarının da konulması gerekirdi. Ancak onda da eksiklikler var. Ulaşımın düşünülmemiş olması ve oraya yapılan tesislerin gelecek turistlerle...