03 / 05 / 2024

Alsancak Limanı özelleştirilecek mi

Alsancak Limanı özelleştirilecek mi

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş "Alsancak Limanı bu yıl özelleşecek. Ayrıca 2.5 kilometrelik tünel projesi var. Bu projelerde sizleri de görmek isteriz" dedi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

15 ilde bulunan 31 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 ilde yer alan 31 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

13 ilde bulunan 34 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 ilde yer alan 34 taşınmaz "satış" usulü ile özelleştirilecek.

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından,10 şehirde bulunan 44 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Güllük Liman Sahası özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Şile'deki 5 taşınmaz özelleştirilecek!

İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan 5 taşınmaz "satış" yöntemiyle özelleştirilecek. Balibey ve Çayırbaşı mahallelerinde bulunan taşınmazlar için son teklif verme süresi 10 Eylül'de.

Alsancak Limanı özelleştirilecek mi Haberi

Alsancak Limanı özelleştirilecek mi


İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya gelen Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang başkanlığındaki Çin işadamları heyeti iki ülkenin ticaretinin geliştirilmesini istedi. Toplantıda konuşan Demirtaş, defalarca Çin'i ziyaret ettiklerini söyleyerek, "Aramızda 25 milyar dolar civarında bir ticaret hacmi var. Ancak bu ticarette maalesef bir denge yok. Biz 23 milyar dolarlık mal ihraç ederken Çin bizden 2 milyar dolar civarında mal alıyor. Yani size 1 satıp karşılığında 10 alıyoruz" diye konuştu.


Alsancak Limanı'nın bu yıl özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ve Körfez geçiş tünel projesinin 2017'de başlayacağını tahmin ettiklerini aktaran Demirtaş, Çinli firmalara davette bulundu. Demirtaş, "Sizleri bu projeler için önümüzdeki süreçte tekrar İzmir'e bekliyoruz. Körfezde gördüğünüz Arkas'ın gemileridir. Size iyi bir partner olabilir" dedi. Ege'nin çok verimli...