07 / 05 / 2024

alstom belçika rüzgar türbini

alstom belçika rüzgar türbini

Mevcut deniz tipi türbinlerden %15 daha verimli olan Haliade™, 150 metrelik rotor çapı sayesinde (73,50 metre uzunluğundaki kanatları ile), yaklaşık 5.000 haneye eşdeğer enerji temin edilmesine imkan sağlıyor.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Belçika’da esnaf yüksek kira nedeniyle isyan etti!

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ağır şekilde etkilenen Belçika’da normalleşme adımları atılıyor. İşletme sahipleri, yeterli yardımı alamadıklarını ve toparlanmalarının uzun süre devam edeceğini ifade ediyor.

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okul için imar izni verilmedi. Belçikalı yetkililer gerekçe olarak ulaşım sorunlarını gösterdi.

Rüzgar Kurumsal Hizmetler Ve Petrolcülük Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Kurumsal Hizmetler Ve Petrolcülük Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Aras Savaş Belür tarafından kuruldu. 

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi yapıldı!

Belçika ve Hollanda arasında toprak değişimi gerçekleştirildi. İki ülke arasında yetki sıkıntılarına neden olan topraklara yönelik yeni sınır anlaşması, resmi onayların ardından 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Fatma Rüzgar Santrali Kapasite Artırımı projesi toplantısı 11 Haziran'da!

DERNE TEMİZ ENERJİ ÜRETİM A.Ş. tarafından Muğla ili, Menteşe ilçesi, Yanlıbel mevkiinde 'FATMA RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ KAPASİTE ARTIRIMI' projesinin yapılması planlanmaktadır.

Belçika'da yolcu uçağı restorana dönüştürülüyor!

Belçika'da 7 yıl bir "uçak restoran"da garson olarak çalışan Kayserili gurbetçi, aynı projeyi memleketinde gerçekleştirmek için kullanım süresi dolan bir Airbus A300 tipi yolcu uçağı satın alarak çalışmalara başladı.

Belçika'nın Tihange nükleer santralinde yangın!

Belçika'nın Liege kenti yakınlarındaki Tihange nükleer santralinde çıkan yangın nedeniyle bir reaktör tedbir amaçlı kapatıldı. Yangın kontrol altına alınırken, sabotaj ihtimalinin söz konusu olmadığı açıklandı.

Rüzgar, geleceğin enerji kaynağı olacak!

Küresel Enerjisi Konseyi 2014 Küresel Rüzgar Enerjisi Raporu ' na göre, 2050 yılında rüzgar enerjisinin toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor.

Rüzgar enerjisi yüzde bin artacak!

2014 Küresel Rüzgar Enerjisi Raporu'na göre, 2013'te 318 gigavat kurulu gücü bulunan küresel rüzgar enerjisinin 2050'de 4 bin 42 gigavata yükselerek toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde bin artacak!

2013 yılında 318 gigavat kurulu gücü bulunan küresel rüzgar enerjisinin 2050'de 4 bin 42 gigavata yükselerek toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor.

Rüzgar enerjisi kapasitesi yüzde bin artacak!

2014 Küresel Rüzgar Enerjisi Raporu'na göre, 2013'te 318 gigavat kurulu gücü bulunan küresel rüzgar enerjisinin 2050'de 4 bin 42 gigavata yükselerek toplam elektrik üretimindeki payının yüzde binden fazla yükselmesi öngörülüyor.

Bodrum'da kuvvetli rüzgar bir yatı batırdı!

Bodrum'da kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle 10 metrelik özel yat, karaya sürüklenerek battı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi buluyor.

alstom belçika rüzgar türbini Haberi

alstom belçika rüzgar türbini


Alstom, Belçika'da Belwind Bölgesinde Ostend Limanı açıklarında, yeni nesil deniz tipi rüzgar türbini 6-MW Haliade™ 150'nin kurulumunu tamamladı.  Şu ana kadar deniz sularına kurulmuş en büyük deniz tipi rüzgar türbini olan ve mevcut deniz tipi türbinlerden %15 daha verimli olan Haliade™, 150 metrelik rotor çapı sayesinde (73,50 metre uzunluğundaki kanatları ile), yaklaşık 5.000 haneye eşdeğer enerji temin edilmesine imkan sağlıyor.


Mart 2012'de Fransa/Le Carnet sahasında işletmeye alınan ve Mayıs 2013'de IEC (Uluslararası Elektroteknik Komisyonu) güç performansı ölçümünü (güç eğrisi1) başarılı bir şekilde geçen ilk Haliade 150'nin testlerinin ardından yapılan kurulum, deniz ortamı için özel olarak tasarlanıp geliştirilen sistemin, bu ortamda nasıl çalıştığının görülmesini sağlayacak.



Üzerine 61 metrelik kafes yapı (jacket) yerleştirilmiş olan sütunlar 60 metreyi aşan derinliğe gömüldü. Ardından, 3 parçadan...