02 / 05 / 2024

alt hakkı

alt hakkı

İnşaat hakkı olarak da ifade edilen üst kullanım hakkı nedir? Bu hak ne zaman ve nasıl kullanılır? İşte Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenlenen üst kullanım hakkı ile ilgili maddeler...

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

Gram altın hakkında analistlerden flaş açıklama geldi. Analistler hemen baksın

Gram altın fiyatları hakkında analistlerden flaş bir açıklama geldi. Analistlerin gram altın fiyatları hakkındaki görüşlerini herkes merak ediyor. İşte analistler tarafından yapılan açıklamanın detayları.:.

İslam Memiş'ten gram altın hakkında flaş açıklama

Yaklaşan seçimler öncesinde çok sayıda vatandaş bankalardaki parasını çekerek ya altın ya da dolar aldı. Altın uzmanı İslam Memiş'ten gram altın hakkında önemli açıklamalar geldi.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Altın fiyatları hakkında vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi

Altın hala Türk vatandaşları açısından çok önemli bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hakkında son olarak vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi.

Altında ne olacağı resmen belli oldu... Hemen bakın hemen bakın

Altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeler vatandaşlar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Altın fiyatları hakkında bomba bir gelişme yaşandı. Altının ne olacağı resmen belli oldu. İşte iki analistin açıklamalarının detayları.

Altınla ilgili bomba gelişme... Altında asıl tarih şimdi verildi

Altın alan ya da altın almayı düşünen vatandaşlar altın fiyatlarının son durumunu merak ediyor. Analistler altın fiyatları hakkında bomba bir tahminde bulundu. İşte detaylar...

Altının uçuşa geçeceği tarih belli oldu! Peş peşe açıklanan tarihlerden sonra herkes altın almaya koştu!

Altın fiyatları hakkında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten flaş bir açıklama geldi.

Yatırımcılar dikkat! Bu tarihi duyanların gözleri fal taşı gibi açıldı! Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi açık açık

Altın ücretleri hakkında yapılan açıklamalar yatırımcıların yakın merceğine girmiş durumda. Yaşanan gerilemelerin geçici olduğu söyleyen uzman isimler yükselişe geçeceği kesin tarih paylaşıldı. 

Altında flaş tarih verildi... Asıl bomba bom diye patlayacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Altın alan vatandaşlar altın fiyatlarının ne yöne gideceğini merak ediyor. Altın fiyatları hakkında bomba bilgilere yer verildi. İşte detaylar...

Altında kritik tarih verildi

Uzmanlar altın fiyatları hakkında daha fazla yorum yapmaya başladı. Uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili kritik bir tarih geldi. İşte detaylar...

Altın bu tarihte rekor kıracak

Altın alan ya da altın almayı düşünen vatandaşlar altının yükseleceği tarihi merak ediyor. Altın fiyatları hakkında önemli bir gelişme yaşandı. İşte altının rekor kıracağı tarih.

Gram altın ve dolar tam bu kadar olacak! Dolar uçacak, altın çıldıracak! Hemen acilen bakın, geri kalmayın!

Altın fiyatları son zamanlarda düşüş trendinde ve bu durum tüm yatırımcıların dikkatini çekiyor. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika açıklamasında gram altın fiyatı hakkında bilgi verdi. Memiş'e göre, gram altın fiyatı 1550 TL'ye yükselecek.

alt hakkı Haberi

alt hakkı

Üst kullanım hakkı nedir?

Üst kullanım hakkı; "Bir başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı" olarak tanımlanıyor. Üst kullanım hakkı, inşaat hakkı olarak da ifade ediliyor. Üst (inşaat) hakkı üçe ayrılıyor.


1. Bir arsanın üstünde inşaat yapma hakkı (üst hakkı).

2. Bir arsanın altında inşaat yapma hakkı (alt hakkı)

3. Önceden  yapılmış bir inşaatı yerinde tutma hakkı (ipka-muhafaza- hakkı)


Üst kullanım hakkı ile ilgili yasal düzenlemelere Türk Medeni Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanunun 726. maddesine göre, üst hakkı, irtifak hakkı arasında yer alıyor; ancak ağaçlar ve ormanlar üst hakkına konu olmuyor.


Üst hakkı

MADDE 726.- Bir üst irtifakına dayalı olarak başkasına ait bir arazinin altında veya üstünde sürekli kalmak üzere inşa edilen yapıların mülkiyeti,...