15 / 05 / 2024

Alternatif Konaklama cirosu

Alternatif Konaklama cirosu

60 bin civarında mekânın dahil olduğu Alternatif Konaklama sektöründe gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede...

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.

Alanya'da kış döneminde konaklama ücreti 10 euroya kadar düşüyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Alanya'da bulunan 582 tesisten sadece 55'i kış döneminde açık. Alanya'da, yaz sezonunda ortalama 100 euro olan kişi başı konaklama ücreti, 10 euroya kadar düşüyor.

2015'te alternatif gayrimenkul yatırımları büyüyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2015 yılında yurtlar, yaşlı bakım evleri ve otoparklar, sağlık turizmi vb. gibi alternatif gayrimenkul yatırımlarının artacağını söyledi.

Tav Airport Hotel İzmir’de saatlik konaklama hizmeti verecek!

2004 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayan TAV Airport Hotel, ikinci otelini Ocak ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açacak. Tav Airport Hotel İzmir’de saatlik konaklama hizmeti verecek.

Suat Özbek: Alternatif turizm için yeni tesisler gerekli!

ETS Tur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, alternatif turizmin gelişmesi için tesis yatırımlarının artması gerektiğini söyledi. Özbek, "Henüz yeterli tesis yok" dedi..

Şanlıurfa'daki alternatif yol 2 ay içerisinde trafiğe açılacak!

Trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla Bamyasuyu-Eski Hal Pazarı güzergahında 35 metrelik alternatif yolun trafiğe açılabilmesi için başlatılan kamulaştırmada mutlu sona ulaşılırken, uzlaşmanın ardından binaların yıkımına başlanıldı.

Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi İstanbul 1 Şubesi açıldı!

Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik Anonim Şirketi İstanbul 1 Şubesi, Burak Güneş Şube Müdürlüğü'nde 3 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 9 Aralık'ta Beykoz'da kuruldu.

Sekiz Konaklama Seyahat Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sekiz Konaklama Seyahat Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hatice Yener tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 4 Aralık'ta Beşiktaş, Bebek Mahallesi'nde kuruldu.

Bursa konaklama kapasitesini artıracak!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Alternatif turizm için Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi!

Bodrum Ticaret Odası, turizmi 12 aya yaymak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. "Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi" ile alternatif turizm canlanacak...

Bartın'da alternatif su hattı çalışmaları sürüyor!

Ulupınar'dan gelen suya alternatif olarak bulunan günlük 9 bin ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs'ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları aralıksız şekilde sürüy

Orhanlar Yapı Teknolojileri Otomotiv İnşaat Konaklama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orhanlar Yapı Teknolojileri Otomotiv İnşaat Konaklama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Emin Orhan tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 21 Kasım'da Eyüp, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

Alternatif Konaklama cirosu Haberi

Alternatif Konaklama cirosu

Apartman dairesi, müstakil ev, villa ya da yalı gibi alternatif konaklama mekânlarında tatillerini geçirmeyi tercih edenlerin sayısı günden güne artıyor. 60 bin civarında mekânın dahil olduğu sektörde gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede.


Turizm dünyasının yeni fenomeni alternatif konaklamanın cazibesi ekonomiyi de etkiliyor.  İş ya da tatil amaçlı seyahat edenlerin maliyet ve konfor açısından yeni alternatifler araması ile ortaya çıkan ve belirli bir otele bağlı kalmak istemeyenlere günlük, haftalık ya da aylık olarak kiraladıkları evlerde konaklama fırsatı sunan alternatif konaklama sektörü henüz çok yeni bir sektör olmasına rağmen çarpıcı bir büyüklüğe ulaştı.


Daire ve residansların yanı sıra bölgelerine göre bir yalı, bir villa hatta bir teknede bile konaklamaya...