29 / 04 / 2024

Alternatif turizm destek

Alternatif turizm destek

3 yıldır yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağlayan BAKA, bu yıl da iş dünyasına 20 milyon lira hibe verecek..

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.

Acl Destek İnşaat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acl Destek İnşaat Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Güngören'de Hamide Geniş ve Okyay Paylar ortaklığında kuruldu.

Yeni nesil Karavan Parklar geliyor!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi alternatif turizm modellerinin yaşanılan gelir kaybına çözüm yaratabileceği düşüncesiyle Karavan Park Projesini hayata geçiriyor.

Berat Albayrak: 10 milyar TL'lik destek paketini devreye alıyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, turizm sektöründe koronavirüsün etkilerini azaltmak için 10 milyar TL'lik destek paketini devreye aldıklarını açıkladı.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Çeşme Turizm Projesi’nde uzlaşma için komisyon kuruldu!

Çeşme Turizm Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, hem projeye destek veren hem de karşı çıkan kuruluşlar katıldı. Mehmet Nuri Ersoy, proje için bir komisyon oluşturulduğunu belirtti...

Alternatif Bank'tan koronavirüsle mücadeleye destek!

Alternatif Bank, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için müşterilerine sunduğu desteklere bir yenisini ekledi.

İnşaat sektörü bakanlıktan destek bekliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son dönemlerde dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası olası senaryolara karşı hazırlık yaptıklarını ve önlemleri bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Destek bekleyen sektörler arasında inşaat, emlak, turizm, otomotiv, ticaret öne çıkıyor...

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

Anka Grup Akaryakıt Turizm Lojistik Destek Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Anka Grup Akaryakıt Turizm Lojistik Destek Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melike Gözde Ulu tarafından kuruldu.

Sudan'a 'turizm yatırımına destek' çağrısı!

Sudan Kültür, Turizm ve Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sümeyye İdris,'turizm yatırımına destek' çağrısında bulundu.

Doğa Tatil Köyleri Armutlu projesi tüm hızıyla yükseliyor!

Avrupa’nın en büyük alternatif turizm tatil merkezi projesi Doğa Tatil Köyleri Armutlu, tüm hızıyla yükseliyor. Projede doğa ve denizin eşsiz güzelliği sunuluyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: 30 şehir hastanesi inşa edildi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'na katıldı. Çavuşoğlu, devletin, yatırımlarına devam ettiğini, 30 şehir hastanesi kurduklarını söyledi.

Alternatif turizm destek Haberi

Alternatif turizm destek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), alternatif turizm, tarım ve firmalarda yenilikçilik getiren projeler için 20 milyon liralık mali destek sağlayacak. 

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklarını, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini kaydetti. 

Bu yıl 3 konu başlığı altında firmalara hibe vereceklerini anlatan Engin, "Birincisi alternatif turizmi geliştirme mali destek programı. Bu programda kıyı turizmi dışında kalan bölgelerde, Antalya, Burdur ve İsparta'da, özellikle Toroslar'da turizm hareketliliğini arttırmak için yatırımcıya destek sağlayacağız" dedi. Turizmi 12 aya yayma, çeşitlendirme düşünceleri bulunduğunu dile getiren Engin, tek yönlü turizmin ilerde tıkanmalara yol açacağını...