17 / 05 / 2024

Alternatif turizm son durum

Alternatif turizm son durum

'Her şey dahil'den sıkılan alternatif tatil arayanların gözde mekanı Olimpos turistelerin ilgisini çekiyor. 'Alternatif tatilin' toplam pastadaki payı yüzde 5. Türkiye'de alternatif turizmin büyümesi için bölge halkı da yoğun çaba gösteriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Yeni nesil Karavan Parklar geliyor!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi alternatif turizm modellerinin yaşanılan gelir kaybına çözüm yaratabileceği düşüncesiyle Karavan Park Projesini hayata geçiriyor.

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için başvurular bugün son!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için bugün son gün. 

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için son ay!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için son aya girildi.

Son Söz Yapı İnşaat Turizm Gıda Eğitim Sağlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Söz Yapı İnşaat Turizm Gıda Eğitim Sağlık Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile 8 Aralık 2017'de Selami Pala tarafından kuruldu!

Son Söz Yap İnşaat Turizm Gıda Eğitim Sağlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Söz Yap İnşaat Turizm Gıda Eğitim Sağlık Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Selami Pala tarafından kuruldu.

Doğa Tatil Köyleri Armutlu projesi tüm hızıyla yükseliyor!

Avrupa’nın en büyük alternatif turizm tatil merkezi projesi Doğa Tatil Köyleri Armutlu, tüm hızıyla yükseliyor. Projede doğa ve denizin eşsiz güzelliği sunuluyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: 30 şehir hastanesi inşa edildi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'na katıldı. Çavuşoğlu, devletin, yatırımlarına devam ettiğini, 30 şehir hastanesi kurduklarını söyledi.

Ahmet Arslan: Kanal İstanbul için son aşamaya geldik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi için birçok alternatif güzergah çalıştıklarını ve son aşamaya geldiklerini ifade etti.

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini belirtti.

Ordu Turizm Fakültesi inşaatına son sürat devam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz "Turizm Fakültesinin Ordu'ya ve turizm sektörüne önemli hizmetler sunacağına inanıyorum" dedi.

Kahramanmaraş Elbistan'daki yatırımlarda son durum ne?

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve kurum müdürleri Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal'a Elbistan'ın yatırımlarındaki son durumu anlattı.

Alternatif turizm son durum Haberi

Alternatif turizm son durum

Alternatif turizmin merkezi olarak adından söz ettiren Akdeniz'in cennet parçası Olimpos, çekim merkezi olmaya devam ediyor. Türkiye'de yüzde 5 oranında olan alternatif turizmin büyümesi için bölge halkı da yoğun çaba gösteriyor. Olimpos'un dünyaya tanıtılmasında emeği yadsınamaz kişilerden olan Kadir’in Ağaç Evleri’nin sahibi Kadir Kaya ile Olimpos ve bölge turizmi hakkında sohbet ettik. Kendisini 'turizm Donkişot'u olarak tanımlayan Kaya, Olimpos'taki tatil anlayışının gün geçtikçe popülerleştiğini söyledi. 1983'de Kadir Kaya tarafından Kadir'in Ağaç Evleri ismiyle ilk pansiyonuna kavuşan Olimpos, artık sayısız ülkeden gelen insanların dinleme yeri olarak öne çıkıyor. Yabancı basının dünyanın en iyi turizm destinasyonları arasında gösterdiği Olimpos, güneş-deniz turizminin yanı sıra doğa sporu yapmak istiyenlerin de uğrak yeri oluyor. 


Şirketler ortaklık peşinde 


Yıllık 200 binden fazla turiste ev sahipliği yapan Olimpos'un...