28 / 07 / 2024

ALTİD Alanya sahil temizliği

ALTİD Alanya sahil temizliği

Şiddetli yağış sonrasında deniz kıyılarında oluşan kirliliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) temizlik ekibi ortadan kaldırdı. ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahillerde düzenleme ve temizlik çalışmalarını 12 ay boyunca sürdürdüklerini belirtti...

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, Çevre, ŞehTürkiyeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilk adımdan yapılacak 250 bin konuta ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum; altı dükkân, üstü daire şeklindeki apartman döneminin

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Yastık altı yatırımlar konuta gitti!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konut satışlarında artış devam etti. Gayrimenkul temsilcileri yastık altı döviz yatırımlarının konuta gittiğini dile getirdi. 

Konut kredisi faizleri arttı mı?

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri bundan önce kredi ve mevduat faizlerini aşağı çekerken Corona virüs ve Rusya ile Suriye gerginliği nedeniyle bu kez arttı. Kredi ve mevduat faizlerinde indirim beklenirken konut kredisi faizleri düştüğü en alt düzey olan yüzde 0.94'ten yüzde 0.99'a çıktı...

Kiralık tatil evleri otellerin yerine geçecek!

Tatil evlerinin kontrolsüz gelişiminden korktuklarını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahil kesiminde turistlerin talep gösterdiği bölgelerde ikinci konutların hızlı şekilde geliştiğini söyledi.

Erciş Belediyesi arazi tahsis ihalesini iptal etti!

Van’ın Erciş Belediye Meclisi, kayyum döneminde sahil yolunda bulunan arazilerinin 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya tahsis eden ihaleyi iptal etti. Yapılan oylamada AKP'li üyeler de iptal kararına destek verdi.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Tema İstanbul’a altı ödül!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük gayrimenkul projesi Tema İstanbul, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde altı ödüle adını yazdırdı. İlk etabında yaşamın başladığı Tema İstanbul ile bugüne dek inşaat sektöründe birçok ilke imza atıldı...

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Altınordu'daki sahil düzenleme çalışmaları yaza tamam!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Akyazı Mahallesi’ndeki sıcak asfalt yol çalışmaları ile bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu çalışmalarını inceledi.

Alanya'da imar çalışmaları artacak!

2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20’lik düşüş yaşandı.

Alanya'da ruhsat ve iskan başvuruları yüzde 20 düştü!

2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20’lik düşüş yaşandı.

Altınordu'da sahil dolgusu için açılan davalarda bilirkişi inceleme yaptı!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil dolgusu için açılan davalarda bilirkişi heyeti yerinde inceleme gerçekleştirdi.

ALTİD Alanya sahil temizliği Haberi

ALTİD Alanya sahil temizliği

ŞİDDETLİ yağış sonucu oluşan sahil kirliliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği temizlik ekibi tarafından bertaraf edildi.  


Şiddetli yağış sonrasında deniz kıyılarında oluşan kirliliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) temizlik ekibi ortadan kaldırdı. ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahillerde düzenleme ve temizlik çalışmalarını 12 ay boyunca sürdürdüklerini belirtti. Sili, "Şehir temizliği sadece kurumlar ve temizlik personeliyle sağlanamaz. Yerli veya yabancı, özellikle yerleşik yaşayan vatandaşlarımızın çok duyarlı olması gerekiyor. 

Şehrin herhangi bir yerinde mazgallara atılan sigara izmaritleri veya denize bağlanan akarsu kanallarına atılan içecek şişeleri gibi atıklar, şiddetli yağmur sonrasında sahillerde büyük kirliliklere sebebiyet veriyor" dedi. 


Çevre temizliği duyarlılığının, insana, sadece ailesinden aktarılan bir konu olmadığını da ifade eden Sili, "Çevre temizliği ve düzeni konusunda öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Hangi dersin öğretmeni olursa olsun, çevre...