02 / 05 / 2024

Altına hangi cephelerden talep var

Altına hangi cephelerden talep var

Altında 2020 yılı 1. çeyrek verileri açıklandı. Altına hangi cephelerden talep var? Hangi cephelerde talep azalması var?

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

9 Eylül 1999'dan önce SSK 4a'ya katılanlar için emeklilik koşulları üç aşamada ele alınıyor. Bu kapsamda 50 yaş altına emeklilik müjdesi geldi. Peki, 50 yaşında emekli olmak için hangi şartları taşımanız gerekiyor ve yasalar ne diyor? İşte ayrıntılar...

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Altında son gelişmeler!

Altında 2020 yılı 1. çeyrek verileri açıklandı. Altına hangi cephelerden talep var? Hangi cephelerde talep azalması var?

Hangi bankaların konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına indi?

Kamu bankalarının ardından özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmeye başladı. Güncel olarak yedi banka %1’in altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. 

Hangi bankalarda konut kredi faizleri 1.50’nin altına düştü?

Merkez Bankası’nın Temmuz sonunda politika faizlerini düşürmesi ile bankaların konut kredisi faiz oranları hızla inmeye başladı. Hangi bankalarda konut kredisi faiz oranları yüzde 1.5’in altına düştü...

Konut kredi faizleri yüzde 1.5’in altına inen 5 banka!

Merkez Bankası’nın politika faizlerinde 425 puanlık indirim uygulamasının ardından bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye başladı. Bugün itibariyle hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 1.5’in altına indi?

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 2’nin altına indirdi?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş hareketi bu haftada devam ediyor. Hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2’nin altına indirdi. Konut kredisi faiz oranları yüzde 2’nin altında olan bankaları Kredi Pazarı listeledi...

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası 2 Ekim'de başlıyor. Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Peki altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak? diyorsanız işte yanıtı...

Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor!

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

Enflasyon düşmeden konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düşmez!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirmesi, "Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına iner mi?" sorusuna yol açtı. Bankacıların ortak görüşü ise "Enflasyon düşmeden faiz, yüzde 1'lere yaklaşmaz" oldu...

Aydın Kent Meydanı ihalesi mercek altına alındı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Aydın Kent Meydanı” ihalesindeki 17 milyon liralık vurgun iddialarını Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü mercek altına aldı.

Faiz yüzde 1'in altına hemen inerse konutta rekor kırılır!

Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra gözler bankalara çevrildi. Konut kredisinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesi bekleniyor. Beklenen indirimin hemen gerçekleşmesi halinde konut satışlarında bu yıl rekor kırılacak.

Altına hangi cephelerden talep var Haberi

Altına hangi cephelerden talep var

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Altında son gelişmeler"
başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 13 maddelik analizi...

Altında 2020 yılı 1. çeyrek verileri açıklandı. Altına hangi cephelerden talep var? Hangi cephelerde talep azalması var?

1) Korona virüsü ile beraber altın arzı azaldı. Altın arzı yüzde 3'lük düşüşle 795 ton oldu.  Geçen yıl 820 ton seviyesindeydi.

2) Mücevher olarak kullanılan altında büyük düşüş yaşandı. Geçen yılın ilk çeyreğinde mücevher piyasasında 533 ton altın kullanılmıştı. Bu yıl ise bu oran 325 tona geriledi. Düşüş oranı yüzde 39. Bunda hayatın bazı ülkelerde durma noktasına gelmesi ve ons fiyatlarının yüksek seyretmesi etkili oldu.

3) Teknoloji ve sanayide kullanılan altın oranı ise yüzde 8 düşüşle 73 ton olarak gerçekleşti. Geçen yıl ise...