10 / 05 / 2024

Altındağ Alemdağ Camii nerede

Altındağ Alemdağ Camii nerede

Altındağ’da Alemdağ Mahallesi’ne yapılan Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor. Karapürçek, Beşikkaya, Gültepe ve Alemdağ Mahallesi’ndeki yeni camilerin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor.

Çöken Gaziantep Akkent Camii'nin altında kalan mühendis aranıyor!

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatında çöken iskelenin altında kaldığı öğrenilen inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama çalışmalarına başlandı.

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Altındağ Çağrı Camii ibadete açıldı!

Ankara’da mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, bir ibadethaneyi daha ilçeye kazandırdı. Altındağ Belediyesi tarafından Çinçin’e yapılan Çağrı Camii mütevazi bir törenle açıldı.

Altındağ Zeynel Abidin Camii ve Türbesi kaderine terk edildi!

ANKARA’nın Altındağ İlçesi’nde 400 yıl önce inşa edilen Zeynel Abidin Camii ve Türbesi, bir yıl ön cephesi uçarak kullanılamaz hale geldi. 4 asırdır sağlam bir şekilde ayakta duran cami, 2005 yılında onarılarak restorasyon edildi.

Altındağ Sabır Cami hizmete açıldı!

Altındağ Belediyesi, Ankara’ya kazandırdığı mahalle camilerine bir yenisini daha ekledi. Beşikkaya Mahallesi’ne yapılan Sabır Camii, dualar eşliğinde açıldı, Sabır Camii, bölgedeki eksikliği ortadan kaldırdı.

Altındağ Medeniyet Camii açıldı!

Mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, bir camiyi daha tamamladı. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Medeniyet Camii’nin açılışını yaptı.

Ankara Altındağ Diriliş Camii ibadete açıldı!

Mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ'ın, Alemdağ Mahallesi'ne yaptığı Diriliş Camisi hizmete açıldı.Altındağ Belediyesi'nin mahalle camilerinden biri daha Alemdağ Mahallesi'nde ibadete açıldı.

Altındağ Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor!

Altındağ’da Alemdağ Mahallesi’ne yapılan Alemdağ Camii açılış için gün sayıyor. Karapürçek, Beşikkaya, Gültepe ve Alemdağ Mahallesi’ndeki yeni camilerin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor.

Altındağ'a 8 yeni park yapılacak!

Altındağ'da Çamlık, Gülpınar, Alemdağ, Plevne, Gültepe Mahallesi ile Ali Ersoy ve Yıldıztepe Mahalleleri'nin birleştiği alanda yapılan parklardan bir kısmı tamamlanırken, bir kısmında ise son noktaya gelindi.

Altındağ’da 5 yeni parkın temeli atıldı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çamlık, Gülpınar, Alemdağ, Plevne Mahallesi ile Ali Ersoy ve Yıldıztepe mahallelerinin birleştiği alana yapılacak olan parklar için düğmeye bastı.

Altındağ Kültür Sarayı törenle açıldı!

Ankara Altındağ Kültür Sarayı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla birlikte törenle açıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, açılış konuşmasında 22 Ekim'de 4 yeni camii açacaklarını da belirtti..

Konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında!

14 yıl önce Marmara Depremi ile ile bir kez daha Deprem gerçeğini hatırlamış olan Türkiye'de konut sektöründe hala problemler var. Türkiye'de konutların yüzde 45'i deprem tehtidi altında...

Altındağ Alemdağ Camii nerede Haberi

Altındağ Alemdağ Camii nerede

Gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm projeleri ile ilçenin çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, Altındağ’da inşa edilen camilerde de yepyeni bir dönem başlattı. Alt katları dükkan ya da alışveriş merkezi olarak kullanılan camilerin aksine daha küçük mahalle camileri inşa eden Altındağ Belediyesi, daha önce yaptığı 4 camiye 4 yeni cami daha ekledi. Karapürçek, Beşikkaya, Gültepe ve Alemdağ Mahallesi’ndeki yeni camilerin inşaatlarında son rötuşlar yapılıyor.

Alemdağ Mahallesi’ne yapılan cami ise, diğer mahalle camilerinden biraz daha farklı. Bölgenin ihtiyacından kaynaklı ve ana arterlerden Orhan Kemal Caddesi üzerinde bulunması nedeniyle diğer mahalle camilerinden daha büyük projelendirilen cami, 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde tasarlandı. Selçuklu mimarisinden esintiler de taşıyan cami, aynı zamanda eski ve yeni mimarinin uyumlu birleşiminden oluşuyor....